maandag 20 augustus 2018

Pieterpad voor fietsers 6.

We hadden het nog niet eerder gedaan, eten bij het gezin waar we ook zouden overnachten. Toen we belden vroeg de gastvrouw of we mee wilden eten. Er zouden ook twee dames komen overnachten die, net al wij, het Pieterpad fietsten en daar moest ze voor koken. Nou, laten we dat dan maar eens doen zeiden we tegen elkaar. En werkelijk, we hebben zo'n leuke avond gehad. We waren met z'n zessen want de gastvrouw zelf en haar dochter aten ook mee. Heerlijk had ze gekookt en de tafel mooi gedekt en terwijl ik dit schrijf bedenk ik waarom maakte ik daar geen enkele foto van. We hebben gezellig zitten kletsen en iedereen had wel wat te vertellen over eerdere tochten, belevenissen onderweg, over vroeger, over nou ja over van alles en nog wat. Om half acht gingen we aan tafel en om een uur of tien bedacht iemand dat het wel eens tijd werd om naar bed te gaan want iedereen wou, in verband met de warmte, de volgende dag vroeg vertrekken. Na ook weer een lekker ontbijt namen we afscheid, een mooie ervaring rijker.
Na Leuth (Gelderland) fietsten we een stuk door Duitsland en daarna Limburg waar het weer een beetje klimmen en dalen werd vanwege het glooiende landschap.
In Gennep was het voor ons die dag einde Pieterpad want we waren niet zo heel ver van huis en hadden besloten om daar te overnachten ( ook een prima adres :-))
Op de markt in Gennep, tegenover het mooie oude STADHUIS dronken we koffie en zagen nog de twee dames die daar ook gingen pauzeren.
Nog een keer zwaaien en toen ging ieder een andere kant op. Zij vervolgden het Pieterpad en wij keerden huiswaarts en zouden de volgende dag hier de draad weer oppikken.

Etappe, Leuth-Berghem, 68.69 km.

9 opmerkingen:

 1. En nu nog een keer het 'staartje' fietsen naar Maastricht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fietstochten met leuke verhalen en ervaringen.
  Wat zullen jullie stevige kuiten hebben na al die kilometers op de pedalen;-)

  Fijne dag en groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan de sfeer van die avond helemaal begrijpen. Wij hadden ooit in Portugal een dergelijke ervaring. Superavond was dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke bonus, zo’n gezellig etentje met vreemden. Geweldige plaatsnaam, Leut!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat zijn mooie avonden als je met mensen eet met dezelfde interesse.

  BeantwoordenVerwijderen