donderdag 16 augustus 2018

Pieterpad voor fietsers 4.

We bellen altijd een paar dagen van tevoren of we kunnen overnachten. Dan weten we wel zo ongeveer hoe het fietsen verloopt, of de afstanden die we van tevoren hadden bedacht goed te doen zijn, of het weer een beetje meewerkt en hoe we onszelf voelen. Er kunnen natuurlijk altijd onverwachte dingen gebeuren zoals lekke banden of iets dergelijks maar we zorgen dat voor vertrek de fietsen in orde zijn en nemen reservebanden en reparatie materiaal mee. Maar je weet het nooit want toen we jaren geleden van huis af naar St. Étienne (Fr) en terug zijn gefietst, hebben we geen van tweeën 'n lekke band gehad maar toen we eens naar Leuven fietste had C. drie keer die pech. Deze keer moesten we om te overnachten heel wat adressen bellen (gelukkig waren er genoeg) want er was een fietsvierdaagse en dus kregen we steeds te horen, alles zit vol. Maar het was gelukt hoor, een heerlijk adres. We werden (alweer) gastvrij ontvangen, hadden een mooie royale frisse kamer met vrolijke kleuren. Fijne badkamer (gedeeld) en schoon. Onze gastvrouw deed dit nog niet zo heel lang vertelde ze en was nog bezig manieren te vinden om wat meer bekendheid te krijgen. Ik vroeg of ze het misschien leuk vond als ik een LINK op mijn blog zou zetten, nou bij deze dus. Ik zei al, veel molens onderweg. De bovenste is de OELE MÖLLE in Hardenberg en de onderste  DE WIPPE in Hellendoorn. Voordat we deze laatste zagen hadden we nog twee "beklimmingen"gehad, de Lemelerberg en de Holterberg. Jaja een pittige dag hadden we achter de rug toen we in Laren arriveerden.

Etappe, Hardenberg - Laren, 101.67 km.


8 opmerkingen:

 1. Meer dan 100 km op één dag? Wat een rit. Gelukkig hadden jullie mooi weer en een goede overnachting.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze volgende etappe is Coevorden Hardenberg, dus wie weet is dit dan ons overnachtingsadres. Ziet er prima uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harenberg, Hellenoorn. Je bent door een gebied gefietst waar zich een groot gedeelte van mijn jeugd heeft afgespeeld. Zo leuk om hier te lezen. Was het niet de Lemelerberg die je hebt beklommen. De Bemelerberg ligt in het zuiden van ons land. Nog veel plezier gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik heb de B inmiddels vervangen, inderdaad Lemelerberg maar we vertrokken wel uit Hardenberg. Of is Harenberg ook een "berg" daar in de buurt ?

   Verwijderen
 4. Zelf in Nederland kan je nog bergen beklimmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps, af en toe heeft de laptop een probleempje met de d. Moet natuurlijk Hardenberg en Hellendoorn zijn. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen