vrijdag 22 september 2017

"Schoolreisje".........

......daar leek het wel op toen we afgelopen woensdagochtend op de bus stonden te wachten. We gingen een dag weg maar wisten niet waar naar toe en ook niet wat we gingen doen. De reden was, het 30-jarig jubileum van de veteranen personeelsvereniging. We kwamen in DELFT terecht en begonnen met koffie en heerlijk appelgebak ( dat kregen we vroeger op schoolreis dan weer niet ). Tijdens het koffie gebeuren kregen we twee A4tjes met foto's en een plattegrond voor een speurtocht in het centrum. We gingen in groepjes op pad, hartstikke gezellig en iedereen speurde fanatiek mee om details van de foto's in het stadsbeeld te ontdekken. tussen de middag was er een lunch en daarna een boottocht door de grachten met een tussenstop bij DE PORCELEYNE FLES, ( Internationaal bekend als Royal Delft ). Ben zelf niet weg van dat Delfts Blauw aardewerk maar het was wel interessant om wat te zien over het productieproces. Terug van de boottocht kon er ( voor degenen die er zin in hadden ) nog gebowld worden. Ja we zijn veteranen maar wel actief hè !  Met een diner werd de dag afgesloten. Tijdens 'n fotospeurtocht kom je natuurlijk langs de mooiste plekjes maar kun je het niet echt goed bekijken. Een ding weten we wel, naar Delft gaan we zeker nog eens terug.

8 opmerkingen:

 1. Ja Delft vind ik ook leuk. Ben er al een paar keer geweest, maar wil best nog eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker Delft nog eens bezoeken, en dan die wandeling nog een keer doen zonder de druk van een speurtocht. Prachtige stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk uitstapje. Delft is de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Delft is leuk! Ik ben er al te lang niet geweest.
  Ik heb het boek "Nachtblauw" van Simone van der Vlugt gelezen en daar komt het proces van het bakken van de kleur blauw in voor. Sowieso een erg goed boek.
  Fijn dat jullie genoten hebben van jullie sportieve veteranen-dag.
  Lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk weer zo vrolijk met z'n allen de bus in gezellig hoor :-)
  fijn dat het zo'n leuke dag is geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, zo'n uitstap met de oud collega's. Bij mij op het bedrijf doen ze het niet meer, Jammer. Ik heb het jarenlang georganiseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar wil ik ook nog wel een keer naartoe, naar Delft.

  BeantwoordenVerwijderen