dinsdag 12 september 2017

Laatste vakantiepost.

Ik ga er maar eens een eind aan breien, aan de vakantiepost dan, want er zijn hier intussen ook alweer dingen gepasseerd waar ik over kan bloggen. Dus vandaag gooi ik alles maar eens op een hoop. We bezochten ( ideaal met de hitte ) het Bamboebos van Prafrance, gecreëerd in 1856 door Eugène Mazel. een door botanica gepassioneerde inwoner van de Cévennen. Bamboe van wel 20 m hoog en door de jaren uitgegroeid tot gigantische bomen.In Anduze gingen we naar een pottenbakkers markt in het stadspark waar we meteen maar een stadswandeling aan vastknoopten.

Onderweg naar Anduze zag ik dit leuke spookje op een gevel wat ik te grappig vond om niét te fotograferen.

Nimes kun je natuurlijk ook niet overslaan wanneer je zo dicht in de buurt bent. Het amfitheater van Nimes, waarschijnlijk gebouwd tussen 50 en 100 jaar na Chr. en geïnspireerd op het Colosseum in Rome, is de best bewaard gebleven arena van de Oudheid. Het is ongeveer 133 m lang en 101 m breed. De 21 m hoge gevel bestaat uit 2 niveaus van 60 bogen elk. Meer dan 24.000 zitplaatsen verdeeld over 34 tribunes zijn er rond een vloer van 70 bij 38 m. Schitterend. Het wapen van Nimes, een krokodil geketend aan een palm, refereert sinds 1535 aan de slag bij Actium in 31 voor Chr. en de verovering van Egypte door de legers van Caesar. Het wordt afgebeeld op talrijke plaatsen in de stad, zelfs op de metalen sierspijkers die in 1986 door Philippe Starck zijn ontworpen en het plaveisel van de voetgangersstraatjes versieren.

Verder fietsten we zo tussendoor toch nog 366.21 km waar je in de verschillende dorpjes en langs de weg je camera ook niet in je fietstas laat zitten. Kortom, héél veel foto's gemaakt, héél veel gezien, héél veel indrukken opgedaan. Nu weer over naar de orde van de dag.

8 opmerkingen:

 1. Het zag er allemaal uit als een prachtvakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijke blog, zoals ik ze graag lees, :-)
  dat laatste stalletje... voorraadplekje geweldig Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is weer voorbij die mooie zomer. Jij hebt de foto's nog en je mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag. Je zou zo weer zin in Frankrijk krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbare foto's voor mij, Toos. Dit deden wij ook toen we bij Anduze kampeerden. Maar niet zoveel fietsen, hoor. Mooi, die sierspijkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En zo via jouw blog konden we heerlijk meereizen! Mooie plekjes hebben jullie bezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben heel benieuwd naar het vakantiealbum. Maar dit ziet er in ieder geval al heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen