vrijdag 8 september 2017

Onder de grond.


Ik houd van grotten en wanneer er een in de buurt is van ons vakantieadres gaan we er heen. Het is, zeker met een buitentemperatuur van dik 30º heerlijk om een paar uren te verblijven. De rondleiding duurde eigenlijk 1 uur maar dat was uitgelopen en op de terugweg kwamen we alweer een andere groep tegen zodat onze groep helemaal uit elkaar viel ( door het elkaar laten passeren ) Niet zo erg want er was zoveel om van te genieten en we konden daardoor op ons gemak heel veel foto's maken.
GROTTE DE TRABUC diende een tijd lang als schuilplaats voor rover en dankt daar zijn naam aan. Een Trabuc is een soort DONDERBUS.
Door onderzoek van gevonden botten en gereedschap blijkt dat de grot al bewoond moet zijn geweest in de prehistorie. Later werd de grot gebruikt als toevluchtsoord voor de Hugenoten maar de soldaten van de koning hebben de grot dichtgemetseld, zoals vele anderen in de omgeving, om deze ( te geschikte ) verstopplaatsen onbruikbaar te maken.
Het is de grootste grot van de Cevennen met een grote onderaardse waterval, een 25 m diep meer en de "100.000 soldaten" ( linker foto ) kalkafzettingen die uniek zijn in de wereld. Hoe ze daar zijn ontstaan is voor specialisten nog steeds onverklaarbaar omdat er op die plek nergens water drupt, wat nodig is voor het ontstaan van stalagmieten.
's-Middags zijn we lekker lui geweest maar moest ik nog wel de tent repareren ( lusje kapot ).
C. haalde het kapotte lusje eraf met een tornmesje en stak nog een gaatje in de tentflap. Ik stak daarna ( hij hield de flap vast ) met de naald in zijn wang. Het moet niet gekker worden hè !

8 opmerkingen:

 1. Waarschijnlijk nog een dikke naald ook. Een tent repareer je niet even met een dun naaldje, toch?
  Schitterende grotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's. Altijd leuk om te lezen hoe mensen hun vakantie vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie verhalen Toos! Mij krijgen ze niet onder de grond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oei... zijn de wonden weer dicht:-)
  niet te ruig er aan toe gaan daar hé, het ziet er wel uit als een feest onder de grond, mooi om te zien, maar ik loop liever met mn jongens boven de grond :-)

  BeantwoordenVerwijderen