woensdag 12 juni 2019

Speurtocht.

Twee verschillende speurtochten deden we gisteren in DIT mooie museum. Twee omdat er speurtochten zijn voor verschillende leeftijden en dat was heel leuk. Ze waren best wel pittig, maar ze hebben de meeste oplossingen wel zelf gevonden. Op een paar vragen na alles goed, en met een beetje puzzelen kwamen we er toch uit.

Het was studiedag én onze oppasdag, dus werd dit ons jaarlijkse uitje, met de twee jongsten.Wat hebben we veel klokken gezien zeg, ongelooflijk. Héle grote en ook héle kleine.

Deze van Terracotta vond ik heel mooi. Op het binnenplein zagen we ook een levensgrote  replica van de grote klok MARIE die in de Notre Dame hangt en hoogstwaarschijnlijk goed uit de brand is gekomen.Er was ook veel om aan te raken, te bewegen of te luiden en het maak proces werd mooi in beeld gebracht.


Ik had van tevoren niet beseft dat het op deze manier zou gaan.

Het museum begon met twee gescheiden collecties en is nu, na de verbouwing, een mooi geheel geworden. Het andere gedeelte gaat over de natuur in de Peel en buiten dat was er nog een tentoonstelling over herinneringen aan de oorlog. Er ligt een prachtig onderhouden tuin achter het museum, die nu wel op zijn mooist is natuurlijk en waar ook nog een, ja hoe zal ik het noemen, een voetorgel in de grond lag. dat kon je bespelen door er op te springen. Leuk dagje weg, dat was het. 

16 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n speurtocht. Dat heb ik nou nog nooit gedaan.Maar het zal vast niet lang meer duren, Anna is er wel zowat aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bo en Brun houden erg van speurtochten en we hebben dit van jongs af aan al gedaan in de diverse musea, maar deze waren de pittigste en daardoor ook wel de leukste. Afgelopen weekend logeerden ze bij ons en moesten wij eraan geloven. Ze hadden voor ons een speurtocht gemaakt, ook heel pittig, goeie vragen op héél veel briefjes die door heel het huis verstopt waren en heel veel puzzeltjes en codes om kraken. Ja we worden wel bezig gehouden.

   Verwijderen
 2. Maar goed dat jullie zo'n binnendagje hadden gepland, want oooooo ... wat kregen we veel regen!
  Lijkt me een heel leuk museum, vooral omdat je lekker aan knopjes en dingetjes mag zitten. Je wil toch graag zelf een beetje experimenteren. Geen wonder dat de jongens het naar hun zin hebben gehad! Een museum om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Elizabeth, we hadden eerst buiten activiteit in gedachten, maar de weerberichten gaven niet veel soeps aan dus werd het binnen. Achteraf was dat niet nodig geweest want wij hebben heel de dag prachtig weer gehad met geen drup regen. Onze twee jongsten zijn een jongen en een meisje.

   Verwijderen
 3. Leuk en zeker voor de kinderen wanneer ze van alles mogen uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Kris, een museum is tegenwoordig zo leuk en dan gaan ze er ook graag naar toe.

   Verwijderen
 4. prachtig toos, maar nu was je wel héél dicht in de buurt :-)
  vroeger heette het museum Jan vriends, een bijzonder aardige bevlogen man, fijn dat jullie zo genoten hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, dit museum staat op mijn lijst om te bezoeken i.v.m. mijn familiegeschiedenis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien zag ik, onwetend, wel foto’s van je familie. Bij het gedeelte over de Peel of de tentoonstelling over de oorlog/ bevrijding ???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk zo'n museum waarin jong en 'oud' ;o) zich goed kunnen vermaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dat was weer een leuke oppasdag. Dat museum ga ik onthouden, we komen vast nog wel eens in die richting.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk. Alleen het gebouw en de tuin er om heen vind ik al mooi en dan al die aparte klokken nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat lijken me hele mooie en interessante musea om te bezoeken. En leuk dat er een speurtocht bij was. Dat geeft een houvast bij het kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een speurtocht is een leuke manier (voor kinderen) om een museum te bezoeken. Op deze manier ontdek je hele andere dingen als dat je er gewoon doorheen gelopen zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt leuk en voor kinderen fijn als ze van alles mogen uitproberen. Het is jammer genoeg wel behoorlijk bij ons uit de buurt.

  BeantwoordenVerwijderen