maandag 7 januari 2019

Onzen ouwe Sint-Jan.

Wat het weer betreft mogen we niet mopperen. Het jaar is redelijk goed van start gegaan, dus maakten we al enkele fietstochtjes. Nog geen lange maar gewoon naar enkele van onze "stamkroegen" zal ik maar zeggen. Naar 's-Hertogenbosch gaan we regelmatig en drinken dan wat, met uitzicht op de Sint-Janskathedraal, het voorbeeld voor deze olijkerd. Ondanks het gewicht van tweeduizend kilo ziet hij er toch redelijk beweeglijk uit. Het is de Britse beeldhouwer Tony Cragg die dit maakte tijdens een werkperiode in de Brabantse hoofdstad. Het idee had hij al eerder, op een vlucht boven de Grand Canyon. Hij zag een rotsformatie, geheel rood, die eruit zag als een kathedraal et voila........!

Het werd ter gelegenheid van de millenniumviering voor de stad aangekocht en staat in Het Noordbrabants Museum. Wanneer je het aan 't bewonderen bent en je draait je om, ja dan, dan is daar het origineel.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb ooit boven de Grand Canyon gestaan….Het gesteente daar heeft in ieder geval dezelfde kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Den Bosch is een mooie stad met een prachtige kathedraal. Ik kom er graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ohh wauw :-) wat gaaf om te zien, 4 jaar woonde ik in een zijstraatje van de st Jan:-) een heerlijke bourgondische stad :-)

    BeantwoordenVerwijderen