dinsdag 26 juni 2018

Midden-Betuweroute.

Begin juni is deze foto van het ooievaarsnest genomen, zondag fietsten we er weer langs en jawel ze waren er nog. We waren op weg om de Midden-Betuweroute te gaan fietsen maar eigenlijk hadden we daar beter een andere dag voor kunnen kiezen. Waarom dat dan, nou de dingen die we uitgezocht hadden om te bezoeken waren allemaal gesloten en zelfs de restaurants en cafés waren dicht. Wij hadden daar in eerste instantie helemaal niet bij stil gestaan maar toen we op een gegeven moment langs een kerk fietsten begrepen we dat het met het geloof had te maken. Mannen in zwarte pakken, vrouwen met zwarte kousen, hoed op, net mantelpak en tas aan de arm zagen we. Het leek of we terug in de tijd waren gegaan.Ik weet wel dat dat nog bestaat maar we zien het zelden. Ik vraag me dan wel af, en misschien weet iemand dat, of men die kleding in speciale winkels kan kopen of dat die overgaat van moeder op dochter of zo want het is niet bepaald eigentijds. Ik wil maar zeggen onze koningin draagt ook wel eens zwarte kousen, een hoed, net mantelpak en een tas aan de arm maar dan wel uit deze tijd. Dat dus, die gedachten houden me dan bezig. Ik moet zeggen, het was ook ontzettend stil onderweg, heel opvallend eigenlijk.
We genoten wel van de natuur en vooral van de vele, nu prachtig in bloei staande CICHOREI.
Een beeld van een BOERENVROUW, de Wachter, vind ik nog wel het vermelden waard. Zo eenvoudig maar heel pakkend.
De Midden-Betuweroute is maar 48 km maar met het er naar toe en terug fietsen hadden we toen we weer thuis waren 94.05 km op onze teller staan. We hadden dus weer goed aan onze conditie gewerkt.


10 opmerkingen:

 1. Flinke fietstocht en dat zonder eten of drinken? 😜 Over welk streng geloof heb je het dan met die kledij? Ken ik hier in België niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohhh dat is wel een bezienswaardigheid denk ik :-)
  strenge protestanten toch?
  je cichorei is hemelsmooi,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou als ik dat zo lees, is het best gunstig om daar op zondag te zijn.
  En wat die kleding betreft, ik denk dat er wel winkels zijn hoor, niet dat het van moeder op dochter gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer ik de kleding van mijn moeder had bewaard zou ik daartussen niet zijn opgevallen en van de andere kant ook wel hip, het is tenslotte vintage. Ja ik fantaseer nog even verder het laat me niet los .

   Verwijderen
 4. Knappe fietsprestatie en ja, ik ken het verschijnsel van de 'zwarte kousenkerk' wel. Lang geleden kwamen wij regelmatig op de Veluwe en als attractie hadden we dan 'hoedjes kijken' op het enige terras dat wèl open was op zondag, tegenover de kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer, dat was echt een verkeerde dag. Maar je hebt wel leuke foto's kunnen maken. De chichorei is prachtig. Weet je dat daar koffie van gemaakt werd/wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder, zo in een andere wereld terecht te komen. Ik voel dan ook snel de afkeuring.
  Ze kopen daar bij eigen volk de passende kleding.
  Wat is het blauw van cichorei toch mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee Ageeth dat heb je niet goed gevoeld, ik keur dit helemaal niet af want dat is hun manier van leven maar ik vraag me altijd allerlei dingen af zoals over de kleding. Bettie dacht ook al dat daar we winkels voor waren en nu hoor ik van jou ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je blog net ontdekt en kan me helemaal voorstellen dat wanneer je dit fenomeen in de volksmond zwartekousenkerken(gangbare benaming voor bep.,zeer orthodoxe gereformeerde kerken) tegen komt het vragen bij je oproept.Niks mis mee in mijn optiek
  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bijbelgordel
  Wellicht heb je wat aan deze informatie.

  Ga nog eens verder op je blog snuffelen en ben er zeker van dat ik nog vaker reactie achter zal laten :-)

  Hartelijke groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen