donderdag 14 juni 2018

Escher.

We gingen gisteren naar Leeuwarden. Samen met VALLETTA een van de twee steden die zich in 2018 Culturele hoofdstad van Europa mogen noemen. In het Fries Museum bekeken we de tentoonstelling ESCHER op reis. Leeuwarden was tenslotte zijn geboorteplaats en C. vond dat we daar maar eens naar toe moesten gaan, ikzelf had zo mijn bedenkingen. Begrijp me goed, ik vind zijn werken subliem maar we hebben door de jaren heen al veel van hem gezien, hebben een prachtig boek in huis met al zijn werk, diverse kaarten een Escher logboek plus een oude agenda vol met prenten die ik nooit weg zal doen. We hebben maar een foto kunnen maken, aan het begin van de tentoonstelling, toen werd manlief op de vingers getikt, verboden bij Escher te fotograferen. JA JONGU - NEE JUH.

5 opmerkingen:

 1. Wat betreft Escher een herkenbaar gevoel. Je raakt er nooit op uitgekeken, maar om daarom af te reizen naar Leeuwarden, die stad heeft nog wel meer te bieden. ook zonder het label culturele hoofdstad. OT: ik heb woord ontzetviering even toegelicht onder jouw reactie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man wil ook graag en ik hoop dat het een begin zal zijn van veel culturele uitstappen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doen Ageeth maar ik raad je aan om de audio-tour erbij te nemen want het is er vrij donker en ik vond het moeilijk lezen. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Morgen komt er nog een berichtje over Leeuwarden.

   Verwijderen
 3. Durf ik het hier wel vertellen? Ik ken de man niet, laat staan zijn werken. Vast een gat in mijn cultuur? Voor zover je bij mij van veel cultuur kan spreken. Ik ga nu er maar eens goed voor zitten en wat gaan lezen over de man! Zo leer ik weer eens wat bij! :-)

  BeantwoordenVerwijderen