zondag 1 april 2018

Kunst kijken 1.

Vorige week woensdag gingen we naar Laren om in het Singer de nieuw ontdekte TEKENING van Vincent van Gogh te bekijken: De heuvel van Montmartre met steengroeve uit maart 1886. Nu zul je misschien zeggen, moet je voor één tekening zo'n Keulse reis gaan maken maar er was natuurlijk véél meer te zien. Deze tekening is een onderdeel van de tentoonstelling: IMPRESSIONISM & BEYOND A WONDERFUL JOURNEY en is nog te zien t/m 6 mei. Werken van Monet, Manet, Renoir, Degas, Van Gogh, Matisse, Nolde en Picasso. Meestal loop ik door een tentoonstelling en kijk ik alleen maar, maar nu had ik gebruik gemaakt van de audiotour. Soms vind ik dat irritant en soms niet, nu dus niet. Je moet er maar net zin in hebben en je krijgt natuurlijk wel veel wetenswaardigheden en achtergrond informatie te horen. Wat ik heel leuk vind is dat veel kunstenaars ook met elkaar werkten, elkaar ook kenden. Het moet een heerlijke tijd zijn geweest , de veranderingen die toen plaatsvonden, het zich afzetten tegen de heersende opvattingen over de schilderkunst, het zwoegen, het proberen, toch ook de samenwerking, de vernieuwing. We verbleven er langer dan we hadden gedacht en in m'n volgende blogbericht kom ik er nog op terug.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk museum is Singer toch, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, dat Singer. En ik heb precies wat jij hebt met audio-tours

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou wel van audiobegeleiding. Misschien omdat ik dan op dingen gewezen wordt die ik zelf in geen 100 jaar zou ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb eerst opgezocht wat 'een Keulse reis maken' betekent ;-)
  Fijn dat het zo de moeite waard was, maar de namen zijn ook wel imponerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar die audio-tour. Soms doe ik hem snel af, maar er zijn er ook waar je geboeid naar luistert en waardoor je anders gaat kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je deze keer kon genieten van de audiotour. Ik genoot er deze winter van in de St. Jan in Gouda, heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen