woensdag 3 januari 2018

Rust.

Na al de feestdagen was dit een rustige dag. Een dag om thuis gewoon wat aan te rommelen. Buiten regen en flink wat wind en binnen lekker warm dus was de keuze niet moeilijk. Vorige week kocht ik een nieuwe agenda ( happinez ). De keuze viel op deze vanwege de mooie bloemen mandala's die er bij elke nieuwe maand, ik moet eigenlijk sterrenbeeld zeggen, afgebeeld staan. De symbolische betekenis van de bloemen die horen bij het desbetreffende sterrenbeeld wordt er beschreven plus allerlei wetenswaardigheden en dat vind ik altijd hartstikke leuk. Nu is dit niet het seizoen dat er heel veel in de tuin staat te bloeien maar ik had nog wel wat gedroogd materiaal van wat afgelopen zomer in onze tuin stond ( ja ik bewaar van alles ) en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het is zo rustgevend om te doen, je kunt er je helemaal in verliezen, echt waar. Misschien heb ik er wel een nieuwe hobby bij. Wie weet !
Ik heb gedroogde pompoenpitten gebruikt, overgebleven van de uitgeholde pompoen van de NACHT VAN DE NACHT.
Het hart van de Mandala zijn dichte zaaddozen van de Hosta en aan de buitenkant liggen dezelfde maar dan open gebarsten.
De zwarte zaadjes die er liggen kwamen daar weer uit.
De kleine vierkantjes zijn van de in stukjes geknipte stengels van de Verbena (ijzerhard)

13 opmerkingen:

 1. wow Toos, wat heb je dit weer mooi gemaakt, wat ben je toch een creatiefje, fantastisch, weet je ik bewaar ook van alles, zie overal het mooie van:-) leuk hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Bewaar je dit of veeg je het weer bij elkaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan me voorstellen dat dit ontspannend werkt. Mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit heb je echt schitterend gedaan. Je hebt niet alleen een leuke middag gehad maar houdt er ook nog een waar kunstwerk aan over!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt mooi, Toos. Lijm je het vast of veeg je het gewoon weer weg. Dat zou toch jammer zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, Jeanne vroeg dat ook. Het is inderdaad weer weggeveegd maar het gaat om de weg er naar toe, dat is zo rustgevend. Het heeft hier wel een paar dagen gelegen maar het is heel licht van gewicht, vooral de kleine zwarte zaadjes, en wanneer je wat te hard ademd door je neus waaien ze zo weg. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog ;-)

   Verwijderen
 6. Mooi gemaakt Toos.
  En bij deze nog de allerbeste wensen voor 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie mandala. Ben benieuwd of we er meer te zien gaan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi! Ik heb wel eens mandala's van bloemblaadjes gemaakt, maar nog nooit van zaden en andere droge materialen. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen