donderdag 26 oktober 2017

Vakantie herinnering.

Haha, weer een blogje. Het probleem is dat we moeilijk foto's kunnen importeren op dit moment. Op de een of andere manier wordt er iets geblokkeerd maar hoera nu lukte het even. De foto van de vijgen stond al in het bestand en de linker is van afgelopen zondag. Een heerlijke herfstdag dus tijd om het potje vijgen/peren jam, dat we kregen toen we afscheid namen op camping Mas Cauvy deze zomer, te openen.. Heerlijk hoor op net gebakken brood. De verse vijgen had ik al gegeten op de camping, je kon het met een mes zo uit de schil halen en op je brood smeren. Naast de afwasplek stond ook een vijgenboom en toen ik daar bezig was raakte ik in gesprek met een broer en zus. Zij vroeg aan mij wat de naam was van de vruchten en of je die kon eten. Nou en of. De jongen klom meteen in de boom en vroeg of ik er ook wat wou hebben. Of zij ze op hebben gegeten weet ik niet want ze namen ze mee naar de tent om ook hun vader en moeder te laten proeven. Wat ik wel weet is dat ik er van heb genoten. Moest ook maar eens zo'n boompje gaan zetten !!! 

9 opmerkingen:

 1. Als ik een tuin had, zou ik het wel weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker! En zo'n vijgenboom is ook nog eens mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toevallig gisteren een vriendin van me een stek meegegeven di eik voro een andere vriendin gestekt had, maar 'm niet meer hoefde:-) ik vind ze ook heerlijk, en ga er hier ook een zetten, nu moet íe nog mee naar binnen want de plant is nog te klein :-) zalig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je een oude iPhone? Dan moet je even een screenshot van je gsm scherm nemen, dan kan je wel importeren...Weet ook niet hoe of wat maar het helpt. Gewoon even doen als de import niet lukt en dan begint het importeren vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met computerproblemen moet je niet bij mij aankloppen (-:
  Wel als je een zelf brood gebakken hebt, hoor! Die zelfgemaakte jam en vijgen zien er heerlijk uit. De zon in een potje.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn en mooi, een vijgenboom. Wij hebben er eentje bij ons huisje op Texel staan en ondanks kou en stormen hebben we iede jaar heerlijke vijgen.
  Wat betreft je computerprobleem kan ik je helaas niet helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ze zijn erg lekker. Ik heb ook een boompje in onze tuin staan. Helaas zijn de vruchten dit jaar niet rijp geworden. In het voorjaar bevroren en dan is het meteen te laat, in ons klimaat!
  Ik had ook problemen met de pc, mijn man heeft Firefox er af gegooid en een andere geinstalleerd. Alles werkt weer nu.
  Veel succes!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk hè, die vijgen. Wij hebben verschillende bomen staan. Wist je dat er ook heel veel verschillende soorten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen