dinsdag 3 oktober 2017

Twee deuken.

Heel veel mooie kleuren nu in de bossen. Het stikt er van de paddenstoelen en afgelopen zondag gingen we op pad om wat foto's te nemen. Manlief nam er héél veel en ik koos deze uit vanwege de deuk, waarom ?  's-Morgens had ik brood gebakken en dat rees boven tegen de deksel aan om vervolgens in te zakken zodat het eruit kwam met een flinke deuk, daarom dus !  Het kan niet altijd goed gaan maar het was wel lekker. Ik had maismeel gebruikt en daar ( na een half uur bakken ) geraspte echte Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en verse salie aan toegevoegd. Ach soms moet je wat experimenteren.
Wat de paddenstoel betreft, daar heb ik geen verstand van maar na even zoeken kwam ik uit bij het geslacht RUSSULA. Of dat klopt weet ik natuurlijk niet zeker maar misschien is er wel iemand die me kan helpen, graag dan.

8 opmerkingen:

 1. Nu nog een hoed bij je deukenverzameling! Van paddenstoelen heb ik geen verstand, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ingezakte brood doet me meteen denken aan de kruidkoek die ik laatst twee keer achter elkaar maakte. als ik op het laatste moment met een sateprikker controleer of hij gaar is zakt hij subiet in elkaar. Kan het niet uitstaan. Ik heb het recept van een schoonzus, zal eens gaan vragen hoe het bij haar gaat. Hij smaakt wel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohhh deuken in de cake is wel lekker toch,
  Ja het is een russuala, dat is een grote familie, en dit is de braakrussula.. die zou ik niet eens aanraken :-)


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben blij dat je die paddenstoel in ieder geval niet in je "deukcake" hebt gedaan! Volgens mij zijn rode paddenstoelen niet echt bevorderlijk voor je maag en ach, die deuk......ik vind het wel een aparte creatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liever "ingestort" brood eten dan een braakrussula. Als Dien zegt dat het die paddenstoel is, dan IS het die paddenstoel (-:
  Je brood is vast al op! Het ziet er smakelijk uit. Fijn hè, zo'n machien?
  Herfstige groet

  BeantwoordenVerwijderen