zondag 22 oktober 2017

Gevulde pompoen.

Nee geen recept, ik heb hem op een andere manier gevuld. Tijdens het fietsen zocht ik langs de kant van de weg naar materiaal om te kunnen gebruiken en er is nog genoeg te vinden. Degene met een grote tuin kunnen daar natuurlijk nog het een en ander vinden.
Wat je nodig hebt is een pompoen, steekschuim, twee plantenstokjes of saté prikkers, dun ijzerdraad of binddraad en plantmateriaal.
Hol de pompoen uit en verwijder alle pitten. Ik deed dat met een Pomme Parisienneboor en dat werkte goed maar met iets anders zal het ook wel lukken.
Klem nat steekschuim in de pompoen.
Bepaal de hoogte naargelang de grootte van de pompoen.
Bevestig het deksel met 2 plantenstokken (of de saté prikkers) bovenop het steekschuim. Dit kun je het best vlak naast de steel doen dan valt het het minst op. Maak, met het binddraad, kleine toefjes en verwerk deze verspreid en compact in het open gebleven stuk steekschuim.
Staat erg leuk op de tuintafel.
Jaren geleden heb ik dit ook al eens gemaakt samen met mijn schoonzus. Zij was geabonneerd op het blad "Bloemschikken" daar stond het in.

Hèhè, eindelijk weer eens kunnen bloggen maar het is de vraag wanneer dit weer gaat lukken want we hadden grote problemen met de computer. Hij is al een keer weggeweest maar het is nog niet helemaal opgelost. Vreselijk irritant is dat maar ja wat doe je eraan ?

12 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n gevulde pompoen! En buiten blijft hij waarschijnlijk ook veel langer mooi!
  Lastig je, als de pc het niet goed doet. Had ik ook veel last van. Maar mijn man heeft een andere browser ingesteld en nu gaat het wel weer. Al is nu wel alles anders, en moet je bijna alles opnieuw instellen.
  Gelukkig kan mijn man dat zelf.

  Fijne week.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Irritant, een computer die niet goed werkt. Ik zou 10 jaar geleden niet geloofd hebben dat ik dit nog eens zou schrijven.
  Leuk die gevulde pompoenen, maar in mijn tuintje zouden ze al snel aan de meeuwen en kraaien ten prooi vallen. Niet is veilig voor die straatjongens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en ook netjes gedaan! Ik heb deze met bloemschikken ook eens laten maken. De cursisten namen zelf hun materialen mee, maar zelf regelde ik links en rechts in de gemeente wat groen.
  Ik zie bloeiende klimop, rozenbottels en volgens mij juffers in 't groen. Maar het kunnen ook de zaadpluizen van de clematis zijn.
  Balen als je computer het niet doet. Zelf zou ik meteen met m'n handen in m'n haar zitten...
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, zaadpluizen van de clematis.
   Wat leuk dat jij cursussen bloemschikken geeft.

   Verwijderen
 4. Leuk idee, zo'n gevulde pompoen. Nadat mijn modem vervangen is zijn mijn computerproblemen voorbij. Wat kun je onthand zijn dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is altoos wat met die computers, ik heb er zelf ook weinig verstand van, maar de pompoenen zien er fraai uit.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk geworden die pompoen. Gelukkig heb je een systeembeheerder bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee. En vooral omdat je allerlei groen kunt gebruiken.
  Een computer die niet doet wat je wilt: waardeloos. Hopelijk zien we je gauw terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi, Toos. Ik vind dit soort geknutsel altijd heerlijk om te doen. Had vandaag ook een, gelukkig klein, probleem met mijn laptop. Ik belde een vriend van Mart en die kwam langs om het te verhelpen. De lieverd, wat was ik blij met hem.

  BeantwoordenVerwijderen