dinsdag 10 januari 2017

Doorstopwerk.

Is er nog iemand die dit herkent, het zogenaamde doorstopwerk. Ik maakte het kussen meer dan 50 jaar geleden op school en volgens mij gaf ik het mijn moeder op Moederdag. We kregen een lap heel grof geweven stof en moesten daar met een grote naald en wol doorheen rijgen zodat er een patroon ontstond. Ik weet nog dat ik het heel leuk vond om te doen maar dat ik het daarna toch nooit meer heb gedaan. Je kon een lopertje maken of een kleedje voor op een tafeltje maar ik koos voor het kussen. Het lag jarenlang bij ons thuis op de bank en ik wist dat er ergens nog een foto van moest zijn en ja hoor die zat bij onze zoon in het album dat ik ooit maakte van de foto's die we door de jaren heen verzameld hadden in een oude schoendoos. Hij heeft hem weer naar ons gemaild ( ach ja zo gaat dat tegenwoordig ) zodat onze dochter hem kon gebruiken in haar BLOG want dit was weer zo'n leuk gezamenlijk werkje. Bij haar kun je lezen hoe het er hier af en toe aan toegaat en, rara, wie zou er toch zo'n 50 jaar geleden ( wat vliegt de tijd ) lekker ontspannen zijn krantje hebben liggen lezen ?

9 opmerkingen:

 1. Mijn moeder had ook zo'n kussen op de bank, wat ze zelf gemaakt had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik heb toch heel wat handwerktechnieken moeten leren, (met matig succes helaas), maar dit ken ik niet. Ik vind het wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, mijn schoonmoeder, een goede handwerkster, had diverse van deze kussens op de bank liggen, zelfgemaakt natuurlijk. Complimenten voor jou en je dochter, kekke tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, dit ken ik helemaal niet. Leuke techniek en jullie hebben er een mooie tas van gemaakt. Heerlijk om zo metje dochter samen te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken dit ook en ik vond dit zalig om doen. We hadden zo'n handwerkwinkeltje in het dorp waar je dat stof en garen kon kopen en dan maar naaien... tafellopers en kussens. Smirna was ook nog zoiets wat ik in de tijd wel eens deed... Maar je tas is prachtig geworden! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weer een leuk verhaal en een leuke tas. En ja die man. Wie zou dat nu zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ken het niet,
  maar vind het wel grappig om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was/ben van vele handwerkmarkten thuis maar dit heb ik nooit geleerd. Het ziet er heel regelmatig uit. Als kind was je al een nette werkster; heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen