vrijdag 16 december 2016

Aanbod.

Op de school van onze twee jongste kleinkinderen kun je aanbod geven. Dat wil zeggen dat je iets aan de kinderen mag komen leren bijv.. iets komen vertellen over je beroep, iets komen uitleggen over een sport of wat komen maken met de kinderen. Ik koos voor engeltjes maken voor de Kerstmis. Een paar jaar geleden heb ik dat al eens gedaan met de kleinkinderen en Bo wou nu op school samen met mij dat gaan doen. De engeltjes worden gemaakt van afval zoals, lege zakken van chips, nootjes of popcorn, lege bonbondoosjes, plastic zakken, netjes van sinaasappels, uien of aardappels, restjes uitgerafelde wol, lintjes en dun touw. Alleen houten kralen moet je kopen als je ze niet in huis hebt. Een heel gezellige les was het en iedereen deed goed mee, zelfs twee jongens hadden er zin in maar wilden wel een jongens engel maken. Nou dat kon, een kwestie van de twee rokdelen onder apart bij  elkaar binden zodat er broekspijpen ontstaan. De juf zou nog foto's maken als we klaar waren maar dat is niet meer gelukt. daarom deze LINK naar mijn blog. In dat bericht zit een link met informatie hoe je de engeltjes kan maken.

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n recycle-engel en ook speciaal om dat op school van je kleinkind te mogen begeleiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om dat op de school van je kleinkinderen te kunnen doen. Wat zullen ze daar blij zijn geweest met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn echt leuk. En wat een goed idee van die school

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk idee, en wat zie het er ook erg gezellig uit, heb je goed gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk bericht...leuke blog. Ik ga je volgen. Gezellige adressen staan er ook op...om eens te bezoeken. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een heel bijzonder initiatief. Helemaal om als oma iets op de school van je kleinkind te kunnen doen. En wat goed van de school dat ze daar tijd voor inruimen! Ik ben benieuwd naar de foto's.
  Warme groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je dat doet en de engeltjes vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoiets is natuurlijk altijd leuk! Ik ga eens kijken, misschien kan ik dat ook nog eens doen met mijn kleinkinderen.
  Fijne dagen verder!

  BeantwoordenVerwijderen