woensdag 2 oktober 2024

"Creëer een collage", de tweede.

 Wat is koraalkleur ? Toen ik daar naar zocht kwam ik terecht bij het Pantone Color Institute, had er nog nooit van gehoord, maar zij kiezen elk jaar een kleur, die je dan in allerlei producten terugziet. Zij hebben van heel veel kleuren de waardes vastgelegd. Het systeem is ooit ontwikkeld voor drukkerijen. Het idee achter het kleursysteem is dat als je drukwerk met bepaalde Pantone-kleur laat drukken de kleur overal ter wereld hetzelfde is. Pantone-kleuren, ook wel PMS-kleuren genoemd, worden inmiddels ook in  veel andere branches gebruikt. Had even op hun site zitten lezen en zag toen heel toevallig dat de kleur van het jaar 2019, Living Coral was. KORAAL, samengesteld uit rood, oranje en roze.
De kleur van 2024 is Peach Fuzz: warmte en troost straalt het uit.

LADDER, deze zagen we jaren geleden in Museum Voorlinden, bij een expositie van Armando. HIER lees je meer over het kunstwerk.

KUNST. Het kunstwerk naast de ladder is van Elsa Visser, zij maakt beelden van lompenpapier (uit India) en moerbeipapier (uit Thailand). Een bewuste keuze. Het papier is gemaakt door mensenhanden. op een eerlijke manier en onder goede omstandigheden geschept, gedroogd, losgehaald en opgehangen. Dat vind ze belangrijk. Na het regenseizoen pelt men de bast van de moerbeiboom en het mooie is dat deze vanzelf weer aangroeit. Er is geen ingreep in de natuur nodig om moerbeipapier te maken. dat vind ze een prettige gedachten. Zelf schept ze ook papier. De journaliste die dit artikel schreef en haar beelden stond te bewonderen, moest denken aan schelpen, wit KORAAL of mysterieuze waterplanten waarvan ze het bestaan niet wist. Vanwege het woord koraal, was dit het eerste plaatje dat ik uitknipte voor deze week. het is misschien allemaal dubbelop, maar je moet wat maken, toch ?

Dan hadden we nog het woord HAND, nou daar kan ik kort over zijn. Ik vond het gewoon een mooi plaatje en zonde om er verder nog wat aan te verknippen. Alles samengevoegd en dat is het dan voor deze week.



7 opmerkingen:

  1. Heel bijzonder, de kunst en ook de koraal afbeeldingen en hand! Fijn je uitleg erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed gevonden deze collage, en fraai de kunst en de handen...Ik hoop dat deze reactie wel te zien is?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gedaan en ook mooi uitgelegd hoe je ertoe kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie collage! En leuk dat je nu ook meedoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fraaie collage. Erg mooi gevonden

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie collage, heel strak en toch ook heel sprekend.

    BeantwoordenVerwijderen