woensdag 1 januari 2020

Van hek naar boom.

De Kerstdagen zijn dan wel voorbij, maar de kerstperiode loopt toch nog even door tot 6 januari (Driekoningen) dacht ik en dus kan ik nog wel even vertellen hoe we dit jaar aan onze ijzeren boom kwamen.
Al jaren bedenken en maken we zelf, van allerlei materiaal onze kerstboom. We maakten er ooit een  van afgedankte houten jaloezieën, van restanten M.D.F. , van snoeihout, van grote kartonnen rollen, van bouwstaalmatten, van een afgedankt houten wasrek dat vroeger altijd rond de kachel stond, kortom van, van alles. Hadden we ooit een gewone boom, dan maakten we toch, dat wat er in hing weer zelf.
Ik denk dat daar toch iets van is blijven hangen bij de kinderen. Onze zoon vroeg enkele weken vóór Kerst, mam wil je een ijzeren boom ? Nou graag natuurlijk, maar hoezo ?
Ik zal het even uitleggen. Onze zoon is een paar jaar geleden verhuist en de vorige bewoners hadden heel veel hekwerk in de tuin voor de honden. Dat hekwerk had hij al snel afgebroken en afgelopen zomer heeft hij van een gedeelte een fietsenschuur gemaakt. Hij moest ergens passtukken voor zagen en toen bleef er een schuine hoek over. Hé dacht hij, lijkt wel een kerstboompje ! Dus vandaar die vraag. Het restant van de hekken hoefde hij dus niet af te voeren naar de kringloop of de stort, het zijn stuk voor stuk (er waren diverse maten) mooie "bomen" geworden.
Ik ben er hartstikke blij mee en de boom staat buiten, versiert met (niet al te vol) vogeltjes die manlief uit restjes lood heeft gesneden en vogelvoer. De kerststal, die mijn vader nog heeft gemaakt, hangt sinds vorig jaar ook buiten en is een mooie voederplaats voor de vogels. Hij begint nu wel af te takelen, maar ja wij ook ;-) aan alles komt tenslotte een end !


11 opmerkingen:

 1. Geweldig,echt mooi en wat een origineel idee. Zo moeder zo zoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hergebruik! Schitterend bedacht die boom en het stalletje doet ook nu nog goed werk.😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh wat mooi zeg. Heel goed bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, dit hergebruik. Creatief zijn jullie zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was leuk om die prachtige boom met eigen ogen te zien, vogels die af en aan vlogen en smulden van het voer. Ik was nog vergeten te vertellen dat de prachtige engeltjes die jij gemaakt hebt weer pronken in onze kamer. Toos, een gezond en creatief 2020.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat superleuk toos, die kan zomer en winter dienen als leuke boom, wat fijn dat je zoon dat kan :-)

  Gelukkig nieuwjaar toos,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een creatieve familie! Je moet er maar op komen zeg... Ik vind dit enorm leuk om zo gebruik te maken van wat je hebt liggen/weg gaat doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw kinderen en kleinkinderen hebben duidelijk de creatieve geest van jou en je man geërfd. Heel leuk, de kerstboom.

  BeantwoordenVerwijderen