maandag 17 december 2018

Rood moest het zijn.

Elk jaar probeer ik een ander soort van kerstboom. Vaak maken we ze zelf van allerlei VERSCHILLENDE materialen maar soms hebben we een echte boom. In die echte boom hang ik dan wel weer ZELFGEMAAKTE versiering of ik verzin iets van spullen die er al in huis waren. Dit jaar wist ik in de zomer al wat voor boom het zou worden n.l, de boom van VORIG JAAR. Hij stond er in die lange hete zomer zo zielig bij. Lang had hij het volgehouden maar toen het steeds warmer en warmer werd kon hij het niet bolwerken en lag er in een mum van tijd een dikke deken van dennennaalden aan zijn voeten. Nu mag de boom voor de tweede keer onze kamer opfleuren. Ik wist al dat ik rood wou hebben dit jaar, maar wàt in het rood ? Toen zag ik HIER op het blog van Bettie, Schotse ruiten. Nou die had ik hier nog wel liggen, we hadden er laatst nog TASJES. van gemaakt. De boom is nu rood gespoten, de lampjes hangen er in en gisteren zijn de hartjes gemaakt. Kijk hem stralen, weliswaar zonder zijn naalden maar dat is dan weer een voordeeltje voor mij.

11 opmerkingen:

 1. Oh Toos, wat is dit leuk, wat origineel om je dode kerstboom nieuw, rood leven in te blazen met als versiering Schotse ruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het toppunt van hergebruik! Een boom volo liefde! Ik heb een zwak voor Schotse ruiten sinds ons huwelijk in Schotland in 1996.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend origineel bedacht! Ziet er tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is prachtig! De takken stralen echt sfeer uit door het rood, dat heeft toch iets koninklijks... En dan al die mooie harten erin, je hebt een unieke kerstboom!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige boom. Zo leuk met die Schotse ruiten hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe kom je op het idee om een "dode" boom rood te spuiten! Geniaal! Dit is echt super mooi geworden. Ik ben echt fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig idee! Recycling eerste klas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Petje af Toos, echt een leuk idee! Wat dat betreft maakt het eigenlijk niets uit, hè waar je je versiering in hangt. Ex kerstbomen zoals die van jou mooi hergebruikt, houten bomen, metalen bomen..... versiering kan overal in en staat altijd gezellig. Ik denk dat ik je idee ergens dankbaar in m'n achterhoofd bewaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toppunt van creativiteit. Mieke Quilt en jij hebben mij ook weer op een leuk been gezet met die enveloppen. Heb er al een paar gemaakt van papier dat er nog lag en waar ik geen bestemming voor had.
  Dank voor je kaartje en inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen