donderdag 6 december 2018

Recepten.

Al jaren maken wij voor de kinderen, als Sinterklaas cadeau, een fotoboek. Daarin staan dan  foto's die wij maken op onze oppasdagen of wanneer we ze meenemen op het jaarlijkse dagje treinen of als ze komen logeren kortom, de momenten waar de ouders meestal niet bij zijn. Maar deze keer deden we het anders. Ik liep al langer met het idee rond om een kookboek te maken van recepten waar ik al jaren mee kook en die de kinderen en kleinkinderen lekker vinden. De een vind dit lekker en de ander dat maar het zijn allemaal recepten waarvan ze, als ze ervan hadden gesmuld, zeiden "die houden we er in". Omdat de kleinkinderen ook graag meehelpen in de keuken, maar dan vooral met koekjes, cake, en muffins bakken, soms met alles snijden voor verse tomatensoep of appelmoes, staan zei ook op de foto's in dit kookboek. Leuk voor later en zo worden de recepten, sommige oud sommige nieuw, bewaard voor het nageslacht zal ik maar zeggen.

Alle foto's zijn door ons zelf gemaakt, behalve die op de omslag.

9 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee vind ik dit! En ook de andere fotoboeken... Ik denk dat de kinderen het heel erg waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och wat een geweldig idee. oma's recepten die worden vást later nog vaak gebruikt,
  superleuk idee Toos, trouwens die foto boeken ook hoor van je uitstapjes,
  wat ben je toch een gaaf mens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooi, persoonlijk kado. Praktisch en om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee. Dat wordt nog jaren smullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee, dat kookboek. Maar die andere boeken zijn ook leuk. Nam ik me zes jaar geleden ook voor, maar heb ik nooit gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is leuk, een kookboek voor de kinderen en kleinkinderen en dan ook nog met foto's. Wat zullen ze daar blij mee zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen