zondag 16 september 2018

Nog één keer dan.

We waren weer even terug bij de Sint-Pietersberg, het eindpunt van onze fietstocht van enkele weken geleden. We maakten er een dag Maastricht van en de reden daarvan was Limburgse Vlaai. Toen we aan het Pieterpad/Fietserspad bezig waren beloofden we onszelf, als we bij het eindpunt zouden zijn, koffie met een heerlijk stuk van die Limburgse lekkernij maar, je houdt het niet voor mogelijk, we vergaten het gewoon. Het was toen de warmste dag ( 38º ), we dronken daarboven wel koffie en fris, veel fris en dachten helemaal niet meer aan vlaai. Prima reden om er terug te keren en nu, we waren amper de SINT-SERVAASBRUG over, begonnen we met koffie en vlaai ( je kan het maar gehad hebben ;-)) Vanuit het centrum is het maar 1½ km lopen naar de St-Pietersberg en dat deden we natuurlijk en nog verder, naar de ENCI-GROEVE. Er werd druk gewerkt bij de groeve, medio 2018 stopte ENCI de commerciële kalksteenwinning. Tegelijkertijd met de dagelijkse winning van kalksteen voor de cementbereiding, wordt de 125 ha grote groeve al vanaf 2010 omgevormd tot een prachtig natuur en recreatiegebied. in 2020 wordt dit unieke stukje Nederland overgedragen aan Natuurmonumenten die het gebied dan gaat beheren. Heerlijk lijkt het mij voor de Maastrichtenaren, zo'n prachtige natuur, zo dichtbij huis. Zuinig op zijn !


7 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad een prachtig gebied, ik kom er ook graag. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat er van zo'n gebied dan weer wat moois wordt gemaakt en eigenlijk weer teruggegeven wordt aan de natuur. Kon dat maar met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi stukje Nederland. Goed dat ze dit veilig willen stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) de vlaai vergeten, dan ben je wel erg onder de indruk hé Toos, maar je hebt gelijk Limburg is mooi, ik hou er ook van

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als we al eens gaan wandelen in Zuid Limburg voor een weekend is echt het eerste wat wij doen koffie drinken en vlaai eten. Daar zitten wij ons in de auto dan dik twee uur op te verheugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie beelden Toos en wat geweldig dat jullie de Limburgse vlaai alsnog in Limburg zijn gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, die Limburgse vlaaien! Dat je dat kon vergeten. Als Belgisch Limburgse weet ik daar alles van. En mijn moeder kon ze bakken als de beste. Heerlijk waren ze.

  BeantwoordenVerwijderen