zondag 11 maart 2018

Broccoli-Kaastaart.

We gooien maar weer eens 'n lekker recept op het blog voor wanneer iemand zin heeft in 'n dag zonder vlees. Een lekkere Nederlandse kaastaart met een Italiaans tintje die wij al jaren op het menu hebben staan. Het recept staat op zo'n kaartje dat je uit de supermarkt mee kan nemen en ik zag dat ik dat in 2002 had gedaan. Nou hier komt het.

BROCCOLI-KAASTAART.

1 blik croissantdeeg ( 6 stuks )
500gr broccoli.
75gr belegen komijnekaas.
75gr Maaslander mild.
100gr geraspte oude kaas.
 Margarine om vorm in te vetten.
1,5 dl melk.
3 eieren.
1 flinke eetlepel bloem.
Lage taartvorm doorsnede ± 24 cm.

Vorm invetten en bekleden met het deeg.
Broccoli wassen, in roosjes verdelen en 2 min koken.
Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden.
Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen.
Geraspte kaas erover strooien.
Melk, bloem en eieren met de mixer schuimig kloppen en eventueel, naar behoefte zout toevoegen.
De massa voorzichtig over de taart gieten.
Ik strooide er nog basilicum over.
Oven voorverwarmen op 200ºC en de taart in het midden van de oven in ± 40 min gaar bakken.
Lekker met tomatensalade maar ook met notenrijst.
Geef er zelf maar een draai aan.
Smakelijk.

8 opmerkingen:

  1. Mmmmm dat zit er eerlijk uit. Ga ik proberen, bedankt.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Wij zijn hier fan van hartige taarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat zijn drie soorten kaas. Lekkerrr! Ik heb je recept opgeslagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker lijkt me. Ik ga het ook proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om een keertje vleesloos te eten (na ons recente bezoek aan de koeienmarkt!) en je taart uit te gaan proberen!
    Weet je dat je meloensteak nog steeds hoog op onze lijst staat en ook al op die van onze vrienden: heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen