woensdag 13 april 2016

Blauw.

Elk jaar kies ik aan het begin van het seizoen een kleur en kijk tijdens het fietsen in de berm welke planten ik in die kleur zie staan. Na wit, geel, paars en roze is nu blauw aan de beurt. Dit weekend zagen we deze mooie helderblauwe bloemen. Je leert zo heel wat planten kennen want weet je de naam niet ( zoals van deze ) dan moet je gaan zoeken. Ik denk dat ik de juiste heb gevonden, zo niet dan hoor ik het misschien wel. Hij zal wel uit een tuin ontsnapt zijn want ik las dat ze in België en Nederland als sierplant in tuinen worden gekweekt en van daaruit verwilderen. Mooi toch ?

5 opmerkingen:

 1. Mooi! Blauwer dan deze wordt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig mooi blauw zeg:-)
  wat een geluk om dat tegen te komen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat het een vergeet-mij-nietje (Myosotis) is. Ze bloeien heel vroeg en zijn daarom dankbare tuinplanten omdat ze zorgen voor de eerste kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marthy, dat idee had ik in eerste instantie ook maar het blad van de vergeet-mij-nietjes die hier allemaal staan ( binnenkort ook op mijn blog ) is heel anders en het blad van de overblijvende ossentong komt wel overeen met de planten die wij zagen. Ik ben dus nog niet zeker want er zin natuurlijk heel veel soorten vergeet-mij-nietjes. Maar in ieder geval bedankt vast voor je reaktie.

   Verwijderen