zaterdag 17 mei 2014

Langs de Linge.

Weken geleden hadden E. en ik al een datum geprikt om samen de Lingeroute te fietsen. Gisteren was het zover en wat troffen we het met het weer. Na verschillende dagen met regen, was dit weer een dag vol zonneschijn. En niet alleen dat, maar het leek wel of iedereen vrolijker en vriendelijker was dan anders. Zo kregen we hier bij onze eerste stop, toen we zeiden dat het er zo leuk uitzag, eerst een rondleiding. Daarna was het smullen geblazen van het superlekker gebak. Na weer even fietsen, stopten we bij een heel leuk winkeltje en vertelde de eigenaresse honderduit over haar winkeltje dat ze samen met haar zus pasgeleden was begonnen. We kochten er lekkere wadden en cranberry thee. 's-Middags kwamen we langs een een oud stoomgemaal waar een antiek, brocante en curiosa winkel is gevestigd is en we getrakteerd werden op een glaasje fris. E.kocht er een grappig koperen kikkertje en ik een houten vorm om met Pasen een boterschaapje te kunnen maken. We kregen nog allerlei tips, dus we komen zeker nog eens terug. Op het eind van de middag belanden we nog hier in een prachtige botanische theetuin, waar we door de enthousiaste eigenaar ook weer werden rondgeleid om daarna nog lekker in het zonnetje te genieten van heerlijke bamboebessen en mintthee. Het was een superdag met dank aan H. en C. voor het brengen en weer ophalen.

4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke fietstocht, vol onverwachte ontmoetingen en aankopen. Het vogeltje kan niet anders dan geluk brengen.
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was het vogeltje helemaal vergeten. Heb het net uitgepakt. Goed dat je me eraan herinnerde.

   Verwijderen
 2. Toos, het was een heerlijke fietstocht, vol onverwachte ontmoetingen en aankopen. Beter 1 vogel in de hand, dan 10 in de lucht!
  Groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen