Niks hoefde vandaag, dus hebben we gerelaxt. we begonnen met een fietstochtje naar een van onze favoriete stopplaatsen, een bed & breakfast met koffiehuys en een leuk terras, waar het vandaag open dag was zodat we ook eens binnen konden kijken in de in boerenstijl ingerichte slaapkamers ( ook een met bedstee ). Zag er allemaal goed uit. Vanmiddag had ik ineens zin om Madeleines te bakken, ik weet niet waarom want het recept hangt al sinds de vakantie op het prikbord, maar misschien omdat ze een beetje de vorm van een ei hebben. Het recept stond op een zak Madeleines die we afgelopen zomer in Frankrijk hadden gekocht. Nou deze houden we erin, want ze zijn beter gelukt dan die ik maakte met m'n andere recept.
Laat 125g boter zacht worden op een laag vuur.
Meng 2 hele eieren met 100g suiker en een zakje vanillesuiker.
Wanneer dat goed gemengd is zeef je er 100g zelfrijzend bakmeel bij en mix het tot een egaal deeg.
Mix er tot slotte de gesmolten boter doorheen.
Schep het deeg in een Madeleine vorm ( 2/3 vullen )
Zet de vorm in een voorverwarmde oven en bak de Madeleines 8 min. op 210º.
Wij hebben er lekker van gesnoept.
En zojuist hebben we genoten van een heerlijke aspergemaaltijd, de eerste keer weer dit seizoen.
Tot dusver een geslaagde tweede Paasdag, toch ?
Lekker hoor
BeantwoordenVerwijderen