donderdag 7 juni 2012
Rabarber
Van een heel aardige vriendin kreeg ik rabarber uit haar eigen moestuin. Heerlijk vers dus en 's-middags meteen aan de slag om dit lekkere toetje te maken. Het recept is uit een twintig jaar oud kookboekje vol met nagerechten, uitgegeven door Bleu Band. Voor vier personen verwijder je van 750 g rabarber de lelijke stukken, de uiteinden, en eventueel de schil. Snijd de stengels in stukjes, was deze en laat ze uitlekken. Doe ze met het aanhangend water in de pan en kook de rabarber op een laag vuur in 10 min gaar. Roer er 30 g suiker door ( als je van zuur houd ) en laat het afkoelen. Verkruimel 4 beschuiten, meng er 50 g suiker en 1 theelepel gemberpoeder door. Klop 15 g suiker door ¼ l crème fraîche. Verdeel de rabarber over 4 glazen. Strooi er vlak voor het serveren het beschuitmengsel over, zodat de beschuit nog knapperig is. Schep er de crème fraîche op en serveer direct. Omdat ik nog slagroom had staan heb ik die gebruikt ( ook lekker ) en met de aardbeien erbij was het een feestelijk toetje.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
hmmmm lekker. dat is het betere werk.
BeantwoordenVerwijderenmijn blog heeft een nieuwe url:
www.impressionofinspiration.blogspot.com