zaterdag 30 juni 2012

Chou-fleur


Het was 'n mooie dag voor onze jaarlijkse fietstocht naar m'n broer en schoonzus ( ± 100 km heen en terug ). Droog, af en toe zon, en bij vertrek wind tegen, ideaal dus. We werden verrast met 'n heerlijke lunch en na een rondje door de tuin, en niet te vergeten moestuin, kregen we 'n mooie bloemkool mee ( biologisch ).We eten bloemkool op allerlei manieren, deze keer met 'n pikant sausje uit m'n recepten voorraad. Kook de bloemkool zoals je gewend bent. Voor de saus 1 ui fruiten in 30 gr boter. Vervolgens 30 gr bloem erbij doen en onder roeren licht laten bruinen. Dan 1 eetl. tomatenpuree en bij gedeelten 3 dl melk en/of bloemkoolwater, waarin 'n bouillonblokje is opgelost, toevoegen. De saus steeds opnieuw laten doorkoken. Op smaak afmaken met een scheutje ketjap en wat worcestersaus. Er wat fijngehakte peterselie doorheen roeren staat er in het recept, maar ik heb deze keer gekozen voor, ( een klein handje vol ) vers geplukte oregano uit eigen tuin, wat volgens ons veel lekkerder is, en bovendien, wie houd je tegen om te experimenteren met nog andere kruiden. Succes en smakelijk eten.

2 opmerkingen:

  1. Hey tante, ziet er goed uit! Wij experimenteren ook volop. Deze week aardappels, broccoli, courgette, (boter)boontjes, tuinbonen, rabarber en aardbeien. Allemaal biologisch en dat proef je.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rikie 15 augustus 2012
    Vandaag Hollandse bloemkool (van de groentenboer) gegeten, met dit pikante sausje. Was 'n succes. Omdat wij weinig vlees eten, hadden we er Soja balletjes (AH) bij en die heb ik in de saus mee opgewarmd.
    Ging prima (en weer 'n pan minder voor de afwas).

    BeantwoordenVerwijderen