zondag 5 februari 2012

Jong geleerd........

Helpen bij het bakken van de hartige cakejes voor de verjaardag van opa, dat kun je wel aan B overlaten. Voor wie het ook eens wil proberen, hier het recept.

Papieren cakevormpjes - 200 g zelfrijzend bakmeel - 3 eieren - 10 cl olijfolie - 10 cl melk - 200 g zongedroogde tomaatjes in olie ( in stukjes gesneden ) - 100 g geraspte gruyère - 50 g olijven ( in stukjes gehakt ) -ongeveer 15 blaadjes verse basilicum - zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe het meel in een wijde kom. Meng de eieren met olijfolie en melk en voeg peper en zout toe. Giet dit mengsel bij het meel en roer voorzichtig tot een egaal beslag. Voeg nu de gruyère, de tomaatjes, de stukjes olijven en de gehakte basilicum toe en roer om. Schep in de vormpjes en bak ze in 30 min gaar. Laat ze afkoelen snij ze in blokjes of reepjes en serveer met tapenade. Bon appétit.

1 opmerking:

  1. oooh die zijn zo lekker :) en ja ze waren gelukt ;p ik hoorde dat je niet meer op mijn blog kon, ik ga even kijken hoe dat kan dus hopelijk lukt t straks wel. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen