Dat is de naam van het heerlijke toetje waarvan we hebben gesmuld. Het recept komt uit het boekje "Les mini-gourmands"...20 minutes chrono...dat ik heb gekregen van 'n heel aardige vriendin, die het in Frankrijk langs de snelweg had gekocht. Merci bien !
Voor 6 pers, van 3 appels het klokhuis + pitten verwijderen, in blokjes snijden en besprenkelen met het sap van 1 citroen. 25 cl slagroom kloppen en als die stijf begint te worden, 100 gr ( mag minder zijn ) witte basterdsuiker toevoegen. De slagroom bij 250 gr fromage blanc voegen en voorzichtig mengen. Verkruimel 12 speculaasjes op de bodem van 6 glazen. Schep daarop 'n laagje fontainebleau-appel en herhaal dit nog een keer. Bestrooi met 'n vleugje rode peper poeder. Bon appétit.
Hummm, comme c'est appétissant! J'ai hâte de vous rendre visite et de déguster les bons petits plats de Toos!
BeantwoordenVerwijderenSoyez la bienvenue.
Verwijderen