maandag 20 februari 2012

Fontainebleau à la pomme

Dat is de naam van het heerlijke toetje waarvan we hebben gesmuld. Het recept komt uit het boekje "Les mini-gourmands"...20 minutes chrono...dat ik heb gekregen van 'n heel aardige vriendin, die het in Frankrijk langs de snelweg had gekocht. Merci bien !
Voor 6 pers, van 3 appels het klokhuis + pitten verwijderen, in blokjes snijden en besprenkelen met het sap van 1 citroen. 25 cl slagroom kloppen en als die stijf begint te worden, 100 gr ( mag minder zijn ) witte basterdsuiker toevoegen. De slagroom bij 250 gr fromage blanc voegen en voorzichtig mengen. Verkruimel 12 speculaasjes op de bodem van 6 glazen. Schep daarop 'n laagje fontainebleau-appel en herhaal dit nog een keer. Bestrooi met 'n vleugje rode peper poeder. Bon appétit.

2 opmerkingen:

  1. Hummm, comme c'est appétissant! J'ai hâte de vous rendre visite et de déguster les bons petits plats de Toos!

    BeantwoordenVerwijderen