vrijdag 6 augustus 2021

Crea 2021 - Alfabet - week 16 - P - Paprika en Piepers.

Toen ik afgelopen zondag ging koken, zag ik meteen wat mijn crea deze week zou zijn. De titel van dit recept is : Voedzame PAPRIKA'S en geraspte, gebakken PIEPERS. Alle twee ingrediënten met een P. Ik maak het regelmatig, omdat het, vooral lekker is, maar ook makkelijk.

Hoofdgerecht voor 4 personen.
4 rode PAPRIKA'S, gehalveerd.
4 eetl. olijfolie.
½ bosje basilicum, steeltjes fijngehakt .
1 teentje knoflook, geperst.
2 witte boterhammen zonder korst en verkruimeld (bruin kan ook)
600 gr. kruimige aardappels (PIEPERS), geschild en grof geraspt (ik gebruik rösti)
1 rode ui (fijngesnipperd) of net wat voor soort je in huis hebt.
2 eieren, losgeklopt.
1 eetl. gedroogde rozemarijn. Zout en PEPER
100 ml crème fraîche, lobbig geklopt.

Verwarm de oven voor op180º. Snijd de zaadlijsten uit de PAPRIKA'S en leg ze met de opening naar boven in een ovenschaal. Bestrijk de binnen en buitenkant van de PAPRIKA'S met olie en leg de tomaten met de snijkant naar boven in de holtes. Meng 2 eetlepels olie met de gehakte basilicumsteeltjes, knoflook, broodkruim, zout en PEPER. Verdeel dit mengsel over het snijvlak van de tomaten. Bak de gevulde PAPRIKA'S in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Meng intussen de geraspte PIEPERS (rösti) met de ui, eieren en rozemarijn en bestrooi met zout en PEPER. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een lage stand en schep het mengsel erin. Druk goed aan en laat afgedekt circa 8 minuten bakken. Keer de PIEPERS (rösti) om en laat terugglijden in de PAN. Bak nogmaals 8 minuten op een lage stand. Serveer de rösti in PUNTEN meteen lepel crème fraïche en de gevulde PAPRIKA'S. Bestrooi met basilicumblaadjes. 

NB: Ik doe de twee sneden brood, knoflook en de basilicumsteeltjes allemaal tegelijk in het bakje van  de staafmixer en hak alles fijn. Wel zo makkelijk.

Dit recept stond in Boodschappen, mei 2017.



 

11 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me een PERFECT recept, Toos... Wij zijn dol op paprika, wat minder op piepers in gekookte toestand, maar als rösti gaan we er wel voor!
    Jammer dat ik de boodschappen al in huis heb voor het weekend. Maar volgende week weet ik wat we eten...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk dit recept.
    Mooie invulling voor de letter P 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke Presentatie van de P. RecePt ga ik bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een idee, een recept geven. Krijg er zin in. Makkelijk te maken, dat is voor mij belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De uitwerking van de letter P was voor jou snel gevonden Toos,
    en dat is ook weleens fijn. Dit recept ziet er inderdaad
    heerlijk uit en zo zal het ook zeker smaken. En een groot
    voordeel ook dat het makkelijk te maken is. Als je altijd
    paprika's in his hebt, [ik wel] dat kan je het op ieder
    moment maken. De foto's op zich zijn al om te smullen.

    Heel fijn weekend.....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker recept, is inmiddels opgeslagen. Ga ik eerdaags maken van eigen tomaten en paprika's.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er heel smakelijk uit Toos. Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen