donderdag 8 april 2021

Het kasteel.

Ik blijf nog even bij het kasteel met de watertoren. Toen we de poort doorreden en over een bruggetje fietsten, zag ik vanuit mijn ooghoeken ineens wat wapperen. Ik vind bijna nooit wat, dus dit was hartstikke leuk. Een gehaakt vergeet-mij-nietje, opgehangen door het "Bloemenvrouwtje". Mocht je mij mee naar huis nemen, wil je dan ook iemands dag een beetje kleur geven, door een kaartje te sturen naar een persoon, die deze dagen zijn geliefde familie niet kan zien. Nou, het kaartje is geschreven natuurlijk.

KASTEEL HEESWIJK is een voormalige waterburcht bij Heeswijk in Noord-Brabant en dateert uit de 11e eeuw. In 1080 ontstond er een voorloper van het huidige kasteel, een zogenaamde motte-burcht. In de loop van de middeleeuwen werd de motte (kasteelheuvel) afgevlakt en werd op de plaats van de burcht een kasteel gebouwd. Het kasteel heeft meerdere malen een rol gespeeld in de geschiedenis en als je op de link klikt kun je het allemaal lezen.

Je kun helemaal rond het kasteel fietsen of lopen natuurlijk en dat deden we ook. Er zwemmen al jaren een paar zwarte zwanen in de gracht, maar toen we er aan kwamen zwommen ze snel weg, je kunt op deze foto nog net een stukje zien. 

Sinds 1987 is de Stichting Kasteel Heeswijk volledig eigenaar van het kasteel. De Wapenzaal van het kasteel doet dienst als officiële trouwlocatie van de gemeente Bernheze. Dankzij de inzet van vrijwilligers is het kasteel (behalve op maandagen) iedere dag toegankelijk voor bezoekers en er zijn rondleidingen voor individuelen, groepen en scholen. Wij hebben dat ook eens gedaan en het was erg leuk, het is al een hele tijd geleden, maar ik denk als de sluiting vanwege corona voorbij is, we maar eens op herhaling gaan.14 opmerkingen:

 1. Erg leuk, dat gehaakte bloemetje!! Juist door de goede gevonden dan!!

  Een klein beetje het idee van Achterlatertjes en ook van de beschilderede stenen.

  Alles om mensen blij te maken!!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lief idee van dat bloemenvrouwtje. En van jou lief dat je er op in ging

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het kasteel ziet er mooi uit, maar het Bloemenvrouwtje steelt vandaag de show voor mij. Wat een leuk en lief gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk is deze, zo een bloemetje. Altijd leuk om te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi gebaar, dat is toch vanzelfsprekend dat je een kaartje stuurt!
  Zo mooi om dat kasteel en omgeving te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig geheel, deze gaat op het reislijstje voor als de caravan echt van stal kan. Leuk dat gehaakte bloemetje. Kleine moeite een kaartje sturen, maar het geeft veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat en mooi gebaar van het bloemenvrouwtje, je hart maakt
  een sprongetje als je zoiets ziet wapperen, hee lief
  dat je meteen een kaartje hebt gestuurd. Zo maken we de
  wereld met elkaar een stuk mooier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat bloemetje, en een mooi gebaar dat je een kaartje gestuurd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig, zo'n gehaakte bloem die velen plezier geeft, de maakster, de vindster en de ontvanger van de kaart. Leuk initiatief. Ga jij de bloem nu weer ergens neerhangen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de bloem in de envelop bij het kaartje mee verstuurd.

   Verwijderen
 10. Wat een leuk idee, dat bloemetje. Ook weer een leuk initiatief wat in deze tijd ontstond. Het kasteel is prachtig met die slotgracht eromheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een mooi initiatief dat gehaakte bloemetje, en leuk dat je ‘m ook weer hebt doorgestuurd!

  BeantwoordenVerwijderen