vrijdag 16 april 2021

Crea 2021 - Alfabet - week 8 - H - Hart.

Hart, koos ik als woord bij de letter van deze week, de H dus. Vaak maakte ik al hartjes, van stof en dan verwerken in een slinger of mobile, vullen met lavendel, of plat laten en in de kerstboom hangen. Hartjes van klei, hartjes van kralen, och je kunt zoveel. Maar vandaag houd ik het simpel en ben kaarten gaan maken. het idee komt uit "het grote ZELFMAAKBOEK voor meisjes" van Kristel van Genugten. Je knipt twee hartjes en vouwt eerst de zijkanten naar elkaar toe, dan de bovenkant naar beneden en daarna de onderkant naar boven zodat je een klein envelopje hebt. Het kleinste envelopje plak je op de grote en het geheel plak je op een kaart. Niet vergeten om een lint erachter te plakken. In het kleinste envelopje kun je wat schrijven, maar ik heb ook wel eens een bankbiljet heel klein opgevouwen en erin gestopt voor een verjaardag, als bijdrage voor een groot cadeau. De envelopjes vouw je dicht en met het lint maak je een mooie strik als sluiting.

Ik borduurde ook nog drie hartjes op label kaartjes die ik een tijdje geleden ontving in een heel gezellige snailmail. Hartstikke leuk om aan een pakketje, of cadeautje te hangen.

 En dan nog even wat stenen waarvan ik vind dat ze in meer of mindere mate op hartjes lijken. Als ik ze op straat zie kan ik ze niet laten liggen. Sommige vond ik hier en sommige in Frankrijk, laten we het maar een opwijking noemen ;-)
 

17 opmerkingen:

 1. Ha, heel leuk! Ik had ook wel een blogje over harten kunnen schrijven, maar koos andere woorden. En ik heb ook een verzameling hartjes-stenen :-) Heel leuk, dat idee van de hartjesenvelopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe opwijking! Ik probeer ze ook te vinden maar heb er nog niet zo veel als jij hoor; cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De afwijking van stenen rapen herken ik wel. Ik kom van vakanties ook vaak thuis met dergelijk raapsel. Ben dol op rolstenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verwerking van de H. Het idee voor de envelopjes is enig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartjes in verschillende vormen en maten, wat leuk om ze hier zo bij elkaar te mogen zien. De hartenvelopjes zijn altijd weer schattig maar je labels mogen er ook zijn; mooi door eenvoud! Wat een leuke hobby om stenen harten te verzamelen. Normaal klinkt er aan de woorden 'hart van steen' een negatieve sfeer maar bij jou wordt dat helemaal omgedraaid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartjes zijn zò mooi als vorm... Ik had ook een periode dat ik er niet genoeg van kon krijgen. Wat gaaf om zo een kaart te maken met hartjes!
  En juist leuk, die stenen... Ik denk dat veel mensen stenen mee naar huis nemen als aandenken. Maar jij let speciaal op de vorm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hartjes stenen kan ik ook niet laten liggen op het strand. Die gaan mee naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke hartelijke hart uitwerkingen laat je zien Toos,
  om blij van te worden. Zo leuk de harten envelopjes maar ook de
  labels vind ik zeer geslaagd.
  Mooie verzameling harten steentjes heb je inmiddels al, prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo voor de hand liggend maar de harten die besacht ik niet. Toen ik erover na gong denken dacht ik eerst wat een moeilijke letter ha ha. Ik ven er uitgekomen. Mooie labels dat maakt cadeautjes net helemaal af. En die stenen?? Ik moet nodig mij zakken keegmaken ik sjouw ook van alles mee als ik onderweg ven. Op mijn bureau een blaadje met onderweg vondsten :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Grappig jouw woord opwijking, daar had ik nog nooit van gehoord. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ken meer mensen met die 'opwijking' Toos, haha. Het aller schattigst vind ik toch die geborduurde hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha ha, maar dan wel een leuke opwijking :-)
  Leuk die labels die je gemaakt hebt :)
  Een gezellige letter H
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk die kaart, die ga ik onthouden voor in mijn klas. En je hebt al een hele verzameling stenen. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De geborduurde hartjes zijn mooi!
  Opwijking, hahaha. Een meesterlijke vondst. Dat woord verdienen je stenen hartjes echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk al die hartjes, maar ook die stenen harten, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen