maandag 5 november 2018

Van vroeger.

We hadden weer een uitstapje van de veteranen personeelsvereniging. Deze keer gingen we naar een klein MUSEUM dat is gehuisvest in een langgevelboerderij uit 1867. Het is nog precies ingericht zoals het vroeger was, het voorhuis met d'n herd = woonkamer, de Goei kamer, waar vroeger alleen de pastoor en de dokter mocht komen en waar je werd opgebaard als je was overleden, de geut = bijkeuken met kelder, de stal met de gewitte muren en de deel = werkruimte in de stal van de boerderij. Maar er is nog meer te zien, in de schuren oude werktuigen, allerlei soorten klompen, oude schaatsen, strijkbouten in soorten en maten, oude schoolbanken enz. enz., teveel om op te noemen. in de ontvangstruimte staat nog allerlei oud speelgoed, spelletjes, blikken, foto's en je wordt er ontvangen met koffie/thee en een lekkere snee cake. We kregen een rondleiding en daarna was het onder het genot van een lekker wijntje nog even gezellig bijkletsen.


11 opmerkingen:

 1. Aha...Lodaline, daar zat een poppetje bij of in en dat kon je dan in elkaar zetten. Wat was ik daar blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat zijn leuke uitjes, in Gemert is het boerenbont museum ook zo lek om rond te lopen en terug te gaan in de tijd, net iets voor jou toos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een feest van herkenning dit soort musea. Helemaal als het leuk staat opgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om al die oude dingen te zien, pure nostalgie.
  Hoe zouden je kleinkinderen hier nu tegenaan kijken.
  Zouden ze het leuk vinden of maar 'gekke ouwe troep'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Annelies daar hadden wij het na afloop ook over, wij herkennen veel nog uit onze jeugd maar voor hun zijn het soms onherkenbare dingen. Laatst, ik weet niet meer hoe het ter sprake kwam, hadden we het over een kolenbak of kolenkit en onze kleinzoon dacht meteen aan kolen om te eten. En zo zijn er natuurlijk nog meer van die dingen.

   Verwijderen
 5. Die kleine musea vind ik altijd zo leuk, het lijkt wel of je daar met meer aandacht kijkt naar wat er staat. Ja, wij herkennen nog veel maar onze kinderen en kleinkinderen zien er volgens mij niets bekends in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is genieten! Ik herken ook veel van de boerderij en het leven daar van opa en oma. De nette kamer daar was voor de zondagse visite en de twee bedsteden waren er.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk als die spullen vsn vroeger en die verschillende namen voor de ruimtes in het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moest je ooit in het Limburgse Bokrijk komen, dan moet je daar zeker het openluchtmuseum bezoeken! Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen