dinsdag 15 mei 2018

Schelpen.

In 1999 bezochten we in Frankrijk, om precies te zijn in Saint-Etienne-le-Molard, een "salle de rocailles" in CHATEAU DE LA BASTIE. Een schelpenzaal dus en zo'n met keitjes, kristallen, steentjes, schelpen en stalactieten aangeklede ruimte werd in de zestiende eeuw grot genoemd. Ik las toen in een folder dat er een bescheiden 19de-eeuwse schelpengrot met watervalletjes, gebouwd als volière, is te bezichtigen in Paleis Het Loo in Apeldoorn maar dat er bij KASTEEL ROSENDAEL, in Rozendaal, een schelpengalerij is te zien. Nou dat wilden we natuurlijk wel ( zo snel mogelijk haha ) eens gaan bekijken. Afgelopen vrijdag zijn we er geweest met de kleinkinderen. Al was de schelpengalerij niet zo spectaculair dan in Frankrijk, toch was het een leuke middag. Schitterend weer, pick-nicken in het park, rondleiding in het kasteel ( die ook voor kinderen leuk gedaan werd ) en natuurlijk de "Bedriegertjes" want wat is er leuker dan dat er "onverwacht" tijdens het wandelen ineens water uit de stenen omhoog spuit. Dan blijf je toch op en neer lopen !!!

9 opmerkingen:

 1. Zal wel dolle pret geweest zijn die bedriegertjes! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja dat is leuk voor kinderen en niet alleen voor kinderen. Ik vind het 9ok nog altijd spannend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb dit al verschillende keren gezien maar het blijft prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was het enige uitje waar mijn moeder wel eens over vertelde uit haar jeugd. Met mijn kinderen ben ik er dus toen ook geweest. Het blijft een leuke attractie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die bedriegertjes, ooit ben ik met schoolreisje op zo'n plek geweest en ik weet nu nog hoe leuk dat was. Waar, dat weet ik niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De bedriegertjes: wat een pret had ik daar, héél lang geleden. Misschien eens met de kleinkinderen heen? Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een fijn en gezellig uitstapje samen!

  BeantwoordenVerwijderen