vrijdag 12 augustus 2016

Bramenjam.

Hè hè, eindelijk eens bramenjam gemaakt. Niks bijzonders natuurlijk maar ik liep de bramentijd steeds mis. Het was, of ik zag ze hangen maar nog niet rijp, of we waren net op vakantie, en daarna waren we weer te laat. Twee weken geleden hebben we ze geplukt en er stopte toen ook al mensen die ons vroegen of het al de moeite waard was, nou dan liet ik ze m'n volle bak zien en je zag ze denken "wij gaan morgen ook". Ik weet het, 't was wat aan de vroege kant maar ik heb m'n jam en misschien kan ik nu nog 'n keertje op pad.

8 opmerkingen:

  1. Heel flink geplukt aan het aantal potjes te zien! Leuke potjes trouwens. Dat gaat smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen bramen voor ons dit jaar. Onze struik gaf verleden najaar de geest na jaren trouwe dienst. Maar zie, dit voorjaar kwam er weer langzaam een sprietje boven de grond en het begint nu langzaam weer een aardige plant te worden met volgend jaar zeker bramen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach Marthy, wij hebben zelf geen bramen in de tuin hoor, we plukken ze in het wild dat moet bij jullie ook lukken.

      Verwijderen
  3. Mmmmm, bramenjam. En het ziet er ook zo heerlijk uit in die potjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben van de bramensaus in de yoghurt, zo mooi en lekker!
    Zeef jij je jam?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Ageeth ik zeef, wat voor soort jam ik ook maak, nooit want we houden ervan om de vruchten ( of stukjes ervan ) nog te zien. C. doet ook altijd 'n schep door de yoghurt, lekker hè.

      Verwijderen