Gisteren was het een dag van zalig niksdoen. We hoefden niet weg, er zou ook niemand komen dus we stonden wat later op, deden wat langer over het ontbijt en na het wassen en aankleden was het zo maar al koffietijd. Ik liep wat door m'n tuintje en bedacht dat ik vandaag wel eens een lekker toetje kon maken. Het is tenslotte rabarbertijd en ik had nog wel enkele, uit bladen gescheurde, recepten liggen. We hebben maar een klein tuintje maar een rabarber staat erin. Het recept komt uit een reclameblad van laplace en de moeite van het proberen waard. Daarom mag het op m'n blog.
Ingrediënten voor 4 personen.
750g rabarber.
150g suiker.
mespunt kaneel.
10 bitterkoekjes.
2 dl slagroom.
2 dl volle ( Turkse ) yoghurt.
2 zakjes vanillesuiker.
Leg de bitterkoekjes in de vriezer, zodat ze straks makkelijk verkruimeld kunnen worden.
Was en schil de rabarber en snij de stelen in stukjes.
Breng de rabarber met een klein laagje water en een snuf kaneel aan de kook.
Roer als de rabarber uit elkaar valt de suiker erdoor en zet het vuur uit.
Laat de moes afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel dit door de yoghurt.
Haal de bitterkoekjes uit de vriezer en verkruimel ze met een vijzel ( of leg ze onder een theedoek en sla ze fijn met een hamer ).
Vul glazen met afwisselend laagjes rabarber, bitterkoekjes en vanilleroom.
NB ; dat gedoe met de bitterkoekjes is me niet gelukt maar ik heb ze gewoon met een schaar in stukjes geknipt ( ging heel makkelijk ) en in plaats van Turkse, had ik Griekse yoghurt maar dat mocht de pret niet drukken.
Lekker hoor, al die recepten. Ook deze is genoteerd, morgen rabarber trekken.
BeantwoordenVerwijderenDat moet wel heel erg lekker zijn! Bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenFijne dag had je ;-)
ziet er lekker uit, en daar gaat het om tenslotte hé
BeantwoordenVerwijderenmmmm!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk, ga ik zeker bewaren!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel smakelijk uit. Ik hou niet van bitterkoekjes, dus daar zou iets anders voor verzinnen. Maar van rabarber hou ik wel. Afgelopen weken heb ik twee (dessert)cakes met rabarber gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenVolgende week jarig en ik heb net besloten dat dit het toetje wordt die dag :-)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me fantastisch lekker... dat wordt hier ook een keertje gemaakt! Dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderen