woensdag 18 mei 2016

Aubergine of courgette.

Het is weer eens tijd voor een lekker en makkelijk recept. Ik zag het bij onze schoondochter in een tijdschrift en heb het sindsdien al enkele keren gemaakt. Het recept had ik toen gefotografeerd maar nu ook gevonden op het net. Dus ik zou zeggen probeer het eens. Het recept geeft aubergines aan maar wij vinden het lekkerder met courgettes. Als baktijd geeft men 35 min aan maar 2 x 15 min is genoeg, anders is de courgette te zacht (  vinden wij dan hè ). We aten er nog een tomaten/komkommer salade bij maar  soms ook een andere. Het ligt er maar net aan wat er op dat moment voorradig is en een beetje creativiteit hoort erbij.
Even een up-date ; ik kreeg een berichtje van Anita Willems, zij maakte er melding van dat er in het recept wat ontbrak, de aubergines. toen ik het nog eens controleerde zag ik dat de aardappels ook niet werden vermeld. Dus bij deze ; voor 4 personen, 2 aubergines of courgettes en 1 kg vastkokende aardappels.
Smakelijk eten.

8 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept. Dit komt goed van pas, want ik had aubergines in mijn groentepakket.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ga het vanavond maken. Wel grappig zie ik nu dat bij de ingredienten helemaal geen aubergines genoemd staan.

      Verwijderen
    2. Haha, goed gezien, maar ze geven 2 aubergines voor 4 personen aan. Eet smakelijk.

      Verwijderen
    3. Ach, ach, ik zie nu dat ze de aardappels ook zijn vergeten (1 kg voor 4 pers)

      Verwijderen
  2. Mmmm! Zoiets mag ik echt niet lezen als ik honger heb... het water loopt me letterlijk in de mond! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekker hoor, de moeite waard om eens te maken met courgette, vind ik lekker:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind aubergines prachtig, maar kan er 'niet mee uit de voeten'. Courgettes daarentegen...
    Mooi recept, lijkt mij lekker.

    BeantwoordenVerwijderen