vrijdag 31 mei 2013
Aspergetijd
Ja, ik weet het, gewoon de asperges eten met beenham, hardgekookte eieren en zure saus is heerlijk, maar je wil ook wel eens wat anders proberen. Aangezien onze dochter niet zo'n fan is van asperges, maar zich wel herinnerde dat onze vrienden uit Frankrijk toen die bij ons logeerden ( en ook 'n keer wilde koken ) een aspergetaart met zalm hadden gemaakt die ze wel lekker vond. Vandaar dit recept. De meningen hier waren verdeeld, maar ik vond hem lekker. Proberen dus maar en dit heb je nodig voor de : Aspergetaart met verse zalm.
1 blik croissantdeeg - 350gr asperges - 300gr verse zalm - 100gr roquefort - 2 eieren - 125 ml melk - 125 ml crème fraîche - zout en peper.
Vet een quichevorm in en bekleed die met het deeg.
Was en schil de asperges, verwijder de harde onderkanten en snijd ze in stukken van 3 cm.
Zet een pan met water op, breng dit aan de kook en blancheer hierin de asperges 2 min.
Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
Klop de eieren los met de melk, crème fraîche en peper en zout.
Leg de asperges met de in stukjes gesneden zalm in de vorm en verdeel het ei-roommengsel erover.
Verkruimel de roquefort erover.
Zet de quiche in de voorverwarmde oven van 180º en bak het geheel in 30 min gaar.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten