vrijdag 12 april 2013

Mousse au chocolat 1


Ineens kreeg ik zo'n zin in chocolademousse, dus heb ik m'n oude recept maar weer eens van stal gehaald. Het is een heel simpel recept, en lekker. Het stond in een receptenboekje dat zo'n 20 jaar geleden uitgegeven is door een winkelketen met een sparrenboom in hun logo. Ik had nu Grand Marnier gebruikt maar volgens mij gebruikte ik vroeger Crème de Cacao, wat toch lekkerder is ( volgende keer dus maar ).
 Voor wie het ook wil proeven, hier het recept.
Voor 4 personen.
100 gr pure chocolade.
3 eetlepels Crème de Cacao, Franse cognac of Grand Marnier.
4 eetlepels witte basterdsuiker
200 ml slagroom.
Zakje vanillesuiker.
Breek de chocolade in stukjes, doe deze in een kom en zet die in een pan met zacht kokend water. Laat de chocolade onder af en toe omscheppen smelten.
Voeg de drank van je keuze en de basterdsuiker toe.
Klop de slagroom stijf en spatel deze  ( van het vuur af ) door de chocolademassa.
Schep de mousse in coupes en laat deze in de koelkast koud worden.
Lekker met moccaboontjes erbij.

1 opmerking: