zondag 27 januari 2013

Chào mù'ng


...welkom, maar dan in het Vietnamees, hadden we gisteren op het dessert "geschreven" voor onze gast uit Vietnam die bij ons een hapje mee at. Het recept van deze tiramisu heb ik jaren geleden ooit ergens uit een blad gescheurd ( weet niet meer welk ) en omdat de meesten het lekker vinden al heel vaak gemaakt. Makkelijk, en voor ± 8 personen.
300gr lange vingers.
3dl sterke koffie ( eventueel oploskoffie ).
6 eetlepels koffie likeur.
450gr mascarpone (is het lekkerst ) of crème fraîche.
½ l vanillevla.
3 eetlepels suiker.
2 zakjes slagroomversteviger.
cacao.
Leg de lange vingers naast elkaar ( met de gesuikerde kant naar beneden ) op een plastic dienblad of op een bakplaat met opstaande rand.
Schep de koffie en de likeur over de lange vingers en laat deze intrekken.
Klop de mascarpone met de vanillevla, de suiker en de slagroomversteviger in een paar minuten bijna stijf.
Bedek de bodem van een brede hoge schaal met de lange vingers. Voorzichtig want de lange vingers zullen vrij zacht zijn en kunnen makkelijk uit elkaar vallen. Het gaat 't beste met een brede dunne spatel.
Bedek de lange vingers met een gedeelte van het mascarpone-mengsel, dan weer lange vingers en eindig altijd met het mascarpone-mengsel. Het aantal lagen is afhankelijk van de groote van de schaal.
Strijk de bovenkant glad en zeef wat cacao op de tiramisu en laat minstens een uur in de koelkast staan.
Ik had foam letters erop gelegd voor de tekst ( en er met en pincet weer afgehaald ), maar hier kun je natuurlijk zelf naar hartenlust je eigen ideeën op loslaten. En daarna.....smullen !!!!!!

2 opmerkingen: