maandag 19 november 2012

Restjes-avond


Gisteravond hadden we geen behoeften meer om nog te gaan koken, en hebben we opgemaakt wat er nog was overgebleven van een gezellige middag met vrienden, d.w.z het 's-morgens vers gebakken brood met daarin, zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en zwarte olijven, geserveerd met groene pesto ( jammie ) en nog franse uiensoep die ik zaterdagavond vers had gemaakt en waarvan hier het recept. Voor 4 personen.
Snijd 4 grote uien ( ik gebruikte rode ) in schijven en fruit deze in een grote pan, op een matig vuur, in 30g margarine samen met een mespuntje suiker, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, een mespuntje rozemarijn, zout en peper in 5 min goudbruin.
Giet er 1 liter bouillon ( zelfgemaakt of van 'n blokje ) en 1 eetl wijnazijn bij.
Laat dit op een laag vuur, onder af en toe roeren, 15 min zachtjes koken.
Daarna 2 dl droge witte wijn toevoegen en alles nog 15 min zachtjes gaar laten koken.
Breng op smaak naar behoeften.
Serveer met geroosterd stokbrood wat belegd is met kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten