maandag 2 oktober 2023

Extra.

Onderweg naar de watertorens zagen we deze mooie muurschildering. Het kunstwerk op de muur van Timmerbedrijf Jonkman.  is van de Vlaamse kunstenaar Bart Smeets, in de kunstwereld beter bekend als Smates. Dit kunstwerk is te zien in het haven gebied van IJmuiden en is onderdeel van het project de Rauwe Loper van de gemeente Velsen. Er zijn daar op verschillende gebouwen muurschilderingen, maar wij zagen alleen dit.

Wat we wel zagen, was deze mooie mozaïekbank. Vanaf de laatste watertoren in IJmuiden, moesten we natuurlijk weer naar onze auto die stond bij de eerste toren in Heemstede. We gaan dan nooit dezelfde weg terug, maar via een heel andere route, zo kom je nog eens ergens.

In dit geval was dat Haarlemmerliede. Jong en oud werkte mee met het plakken van de maar liefst  22.500 mozaïeksteentjes in 30 kleuren. Om de bank was een tent als werkplaats gebouwd waar, voor de supporters uit zowel binnen als buiten het dorp, koffie en thee klaarstond in de koffiehoek en voor de plakkers natuurlijk.

Mooie samenwerking toch ! 






 

14 opmerkingen:

  1. Die mural is prachtig en die bank ook. Wat knapt de wereld toch op van dit soort creatieve zaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Murals daar hou ik zo van. Ik krijg gelijk zin om te gaan kijken of erover te bloggen maar vandaag staan andere klussen op het programma.

    En die banken zijn ook heel speciaal. Ze verenigen een buurt of groep tijdens het maakproces.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De reactie hiervoor van van Dorothé.... ik drukte te snel op publiceren

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zowel de mural als de bankjes zijn prachtig. Vooral de details in het mozaïek zijn mooi. Ze vertellen altijd iets over de omgeving en/of buurt waarin ze staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Alletwee mooi en fijn om tegen te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, allebei mooie kunstwerken! En wat mooi, dat achtergrondverhaal bij de bank.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer leuke zaken gespot. Enig bankje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kom toch regelmatig in mijn oude woonplaats, maar deze mooie schildering had ik nog niet gezien. Ben meteen verder gaan zoeken en ik denk dat het volgende dagje uit met mijn broer naar De Rauwe Loper gaat. Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, die bank, prachtig, wat mooi. Een mooie herinnering aan de voormalige plaatsen. Trouwens de muurschildering is ook de moeite waard. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit zijn zeer fraaie extra's Toos, werkelijk prachtig allemaal.
    Die bank is subliem maar ook de muurschildering in geweldig!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze bank is van de buitencategorie, echt PRACHTIG. En ook als herinnering aan het verleden van de dorpen.

    BeantwoordenVerwijderen