zondag 22 oktober 2023

Kleinkinderen !

 

Kleinkinderen, nou ja, ze zijn niet meer zo klein. Bijna alle vier zijn ze mij voorbij in lengte en dat is niet de enige verandering. We gingen in de herfstvakantie vaak een dagje weg, of ze kwamen een dag bij ons, maar dat valt tegenwoordig niet mee. De twee oudsten hadden heel de week al volgepland. Ze hebben alletwee een baantje om wat extra zakgeld te hebben voor vanalles en nog wat en deze week deden ze dat om en om, want ze hebben ook een puppie die vanalles nog moet leren en die nog niet zo lang alleen kan zijn en ook op tijd moet worden uitgelaten. Maar ze konden 's-avonds wel komen eten en daarna zijn we nog naar de bowlingbaan gegaan, écht leuk, maar vergeten foto's te maken.

De tweejongsten hadden ook een drukke week, met hun vrienden groep, met ouders nog een dag weg, maar een dag was nog vrij, dus vonden ze het wel leuk om naar MOTION te gaan. De bezoeker wordt meegenomen in een wereld van beeld geluid en interactie. Die unieke combinatie prikkelt de zintuigen en laat je even aan de realiteit ontsnappen, las ik in de folder. Nou wie wil dat nou niet, ik wel hoor.

Op de eerste foto, schaduwspel, sta je tegenover je eigen schaduw, die je in verschillende standen kunt uitdagen. Ben je sneller dan je schaduw, daar kom je achter door op een knop te drukken. Op de tweede foto staan onze kleinkinderen in een Dodecahedron (een regelmatig twaalfvlak). Daar maakte men ook een foto die er erg leuk uitzag, wij konden ze alleen van de buitenkant fotograferen. 

Op deze foto en de vorige, zie je een gigantische zaal waar je je heerlijk over kunt geven aan deze vorm van kunst en beleef je een unieke verbeeldingsshow met  meeslepende muziek op je koptelefoon en enorme vloer en muurprojecties. Alles bewegend maar je kunt gaan zitten of rondlopen. Er zijn verschillende shows, elk van 9 minuten en elke show heeft een eigen thema.

Nog een paar foto's, want ondanks dat het overal vrij donker was, hebben we er toch nog wel wat van kunnen maken. De 4D Room, een lichtshow waar het ons leek vanuit de ruimte. Thema's, kunst, creativiteit en verder weet ik het niet meer. 

Een leuke beleving, die we nooit hadden gehad zonder de kleinkinderen, want met ons tweeën waren we er nooit heengegaan.









14 opmerkingen:

  1. Wat leuk Toos. Jouw foto's geven een aardig idee wat er te beleven viel en inderdaad, voor jonge mensen is dit een super uitje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me superleuk. Waar is dat, Toos?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is in Eindhoven Bettie, als je op mijn link drukt heb je meer informatie.

      Verwijderen
  3. Wat een geluk inderdaad, dat ze dit voorstelden. Super leuk om mee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Spreekt mij ook erg aan. Mijn lijstje met leuke dingen wordt erg lang

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja zo gaat dat de kleintjes worden groot, maar toch fijn dat ze komen eten en nog uit willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Grote kleinkinderen hebben jullie al. Leuk dat ze toch nog met jullie meewillen naar zo’n leuk evenement.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk, zo'n afspraak met de kleinkinderen! Ook hele leuke activiteiten hebben jullie gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jullie zijn rijk, met 4 kleinkinderen :) Altijd gezellig als ze komen eten en je samen een uitstapje maakt. Ik denk dat je gelijk hebt, door de kleinkinderen kom je ergens waar je zelf niet zo vlug voor ou kiezen of aan denken. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Men zegt wel eens…..ken U stad,nou ik moet bekennen dat ik niet bekend ben en het ook nog nooit hoorden van anderen over dit technologisch spektakel.
    Maar het lijkt me heel bijzonder en helemaal van deze tijd om met kleinkinderen heen te gaan.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een fantastisch evenement Toos, ziet er zeer aantrekkelijk uit,
    geweldig om dit samen met de kleinkinderen te kunnen beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een bijzonder evenement. Leuke foto’s heb je kunnen maken. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen