maandag 16 oktober 2023

Veteranen.

Manlief werkte jaren voor dit bedrijf en daar is ook al jaren een veteranen personeelsvereniging waar wij inmiddels al 18 jaren lid van zijn. Zo'n 8 keer per jaar wordt er wat georganiseerd. Het jaar begint altijd met de Nieuwjaarsborrel, lekker bijkletsen  met oud collega's, het eindigt altijd met de Kerstviering en daartussen is er altijd een fietstocht, soms een spelletjesmiddag, een bezoek aan een museum, ooit waren we op een KAMELENMELKERIJ en dit jaar hadden we een doe dag en hebben we gewerkt bij een zorginstelling en bij een speeltuin/kinderboerderij. Er werd geschilderd, getimmerd, gepoetst, in de tuin gewerkt, in de omgeving zwerfafval opgeruimd, banken voorzien van nieuwe zittingen, nieuwe bloembakken getimmerd en meteen ook gevuld met planten enz, enz. Er was genoeg te doen. De doe dag was in het kader van het 150 jaar bestaan van het bedrijf, men wou graag wat doen voor de gemeenschap en als klap op de vuurpijl hadden we zaterdag een uitje.  

We wisten niet wat we gingen doen, alleen dat we naar Rotterdam zouden gaan en 's-avonds naar Breda voor het Diner. We begonnen 's-morgens in Rosmalen, waar het bedrijf is gevestigd, met koffie,  gebak en een drankje, een toespraak van een van de directeuren en weer heel veel bijkletsen van ons, veteranen. Toen in de bus naar Rotterdam, maar dat kon je hier al wel zien. Het was inmiddels half een en er stond een lekkere lunch voor ons klaar voordat we op de boot stapten.

Een en al  bedrijvigheid in dit havengebied. Mooi om dit allemaal op je gemak te gaan zitten bekijken vanuit de rondvaartboot.





Na de rondvaart gingen we nog wat bezoeken en wat dat was staat toevallig hier op de foto, echt toevallig want ja we wisten écht niks van tevoren.

Dit zijn wij niet hoor, oh moet er niet aan denken, maar eerlijk is eerlijk, vanaf die hoogte heb je wel een prachtig uitzicht.

Wij hadden het idee dat de onderste jongen aanwijzingen kreeg van die andere, een soort van leraar. Want toen hij beneden kwam kreeg hij applaus van een groepje dat er speciaal voor hem stond, geslaagd dachten wij. Nu wij naar boven, maar niet zo ! Daarover een volgende keer.









 

9 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat dat bedrijf zoiets organiseert voor zijn veteranen. Oud medewerkers worden gauw vergeten, maar jullie niet. Het lijkt me een leuke dag te zijn geweest: eerst iets doen voor een ander en daarna jezelf laten verwennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat is nog eens leuk. Bij mijn man is er ook wel eens iets voor de pensionado's. Maar niet zo vaak. Bij mij niks, helemaal niks!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat hoor je niet vaak, een dagje uit met oud-medewerkers. En de rest van het jaar ook nog de nodige aandacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo, 8x per jaar een uitje... dat is de moeite! En wat leuk dat er ook doe-dingen bij zijn, dat werkt ook samenbindend.
    Ben je boven op de euromast geweest? Want er is toch wel een lift...?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk en bijzonder, zulke dagen ook voor de veteranen! Super, die rondvaart in de havens, dat hebben wij ook eens gedaan. Heel benieuwd naar het vervolg.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie traditie, fijn om elkaar regelmatig te blijven zien én leuke dingen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohhh je maakt het wel spannend Toos, wel fantastisch zulke dagen,
    en dat zo regelmatig is best bijzonder te noemen. Laat jullie maar
    heerlijk verwennen, en wij lezenhet binnenkort verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk Toos, vooral die doe dag spreekt mij erg aan. Jarenlang werd er in mijn bedrijf iets voor de gepensioneerden gedaan, ik had het zelf op poten gezet maart kort na mijn pensionering werd het familiebedrijf verkocht aan een groot internationaal bedrijf en was het meteen over met de leuke uitjes. Nog steeds vind ik het jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wie jarig is trakteert.....en hoe.....
    Leuk hoor zo'n dag gezamenlijk de handen uit de mouwen steken voor goede doelen en feesten dan komt het moto van dit bedrijf 'Als iedereen tevreden is met het eindresultaat, dan zijn wij geslaagd in onze opzet' helemaal tot zijn recht.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen