woensdag 8 mei 2019

Het vervolg.


Het is echt de mooiste tijd van het jaar, al dat frisse groen, de prachtige bermen vol met het Fluitenkruid. De fragiele bloemen lijken wel van kant. Kwamen we even hiervoor langs een ruïne, nu reden we langs dit mooie kasteel, nog helemaal intact, nou ja ongeveer dan. Er is in de loop der tijden toch wel het een en ander aan verbouwd.

Dat kun je aan de gevels wel zien. KASTEEL HERNEN is sinds de middeleeuwen nooit door belegeringen, oorlogsgeweld of natuurrampen geteisterd, zo las ik op het informatiebord bij de ingang. Hierdoor ziet het kasteel met zijn, als enige kasteel in Nederland overdekte weergangen, er nog authentiek uit.

Het omliggende park is vrij toegankelijk, het kasteel was die dag gesloten maar we zijn er wel even rondom gereden. Nog een leuk wetenswaardigheidje, in 1968 werd onder andere op dit kasteel de t.v-serie Floris opgenomen.

6 opmerkingen:

  1. Ik houd ook erg van dit stukje jaar : niet te warm, soms koud maar toch lekker om naar buiten te gaan. De natuur die zo zijn best doet met knoppen en vrolijke vogels. Heerlijk. En dus voor jullie fijn om te fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige natuur waar jullie doorheen fietsten toos, geweldig, ja alles is zó mooi nu, heerlijk hé, als de zon nog een beetje wil gaan schijnen is het helemaal toppie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zijn mooie dingen te zien onderweg! Geweldig dat dit kasteel niet geleden heeft onder allerlei ellende en het daardoor zo mooi zijn geschiedenis kan laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie tocht. Bermen vol fluitenkruid, daar word ik zo vrolijk van.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was weer de moeite waard, prachtig Toos!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zie je veel als je zo aan het fietsen bent. Een prachtig kasteel, bermen met fluitenkruid, echt fijn.

    BeantwoordenVerwijderen