zondag 17 september 2023

Licht en vrolijk.

 

Regelmatig fietsen we langs de Maas en daar gaan we natuurlijk  ook weleens over. Altijd namen we het het pont van Mook naar Cuijk, maar sinds enkele jaren is er een fietsbrug gekomen en wat voor een, echt een fijne brug, dus nu gaan we altijd over de brug. Nou ja niet altijd, want toen ik laats deze fietstocht maakte met onze buurvrouw van vroeger en ze mij vertelde dat ze van pontjes altijd een vakantie gevoel kreeg, plande ik de route natuurlijk wel over het pont. 

Aan de overkant van de Maas kwamen we, na even fietsen,  altijd door een smerig tunneltje, het spoortunneltje bij Katwijk,  maar nu al een hele niet meer. Het is een plezier om er  doorheen te fietsen, wat een verschil met voorheen. Een en al vrolijkheid.

De betonnen wanden zijn eerst intensief gereinigd en ontdaan van alg en mossporen. Het beton was klaar om beschilderd te worden door kunstenaar Henri Elbers. Voordat de dieren erop kwamen was er alleen de achtergrond te zien, grote blauwe, gele en groene kleurige banen. Blauw voor de Maas, groen voor het gras en de beplanting en geel voor de zon. Aan een kant zag je de zon opkomen en aan de andere kant weer in de rivier zakken. 

Wij vonden het een hele verbetering, niet wetend dat het toen nog niet klaar was. De kunstenaar is aan de slag gegaan met een aantal kunststoffen, kleurrijke vogels. Deze werden aan de tunnelwanden vastgepind.

Op deze foto kun  je het een beetje zien. Als je er langs fietst zie je dat niet en wij waren er al talloze keren doorheen gekomen en dan zei ik steeds, moet er toch eens een foto van maken. Toen ik er deze zomer langs kwam met een vriendin zijn we gestopt en ja hoor, zij zag het.
De kinderen van de plaatselijke basisschool hebben alle mooie bloemen ontworpen, die de kunstenaar Henri Elbers weer uitwerkte tot vrolijke versiersels.




 


13 opmerkingen:

  1. Dit is een hele grote verbetering, vrolijker kan haast niet. Kinderen trots en dan ook nog die schitterende vogelfiguren. Wel leuk om nu een keuze te kunnen maken tussen pontje en tunnel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er zeker gezellig en vrolijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een vrolijke en gezellige muur is dat geworden. Veel beter dan die donkere grauwe tunneltjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad, een en al vrolijkheid, de bloemen zijn mooi en de vogels echt grappig. Zo fiets je er met plezier door heen. Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk om kinderen te betrekken, dat zal de toekomstige spuitertjes hopelijk op een ander been zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke tunnel is het geworden. Daar fiets je met veel plezier doorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In Schoonrewoerd is een tunnel die is versierd door kinderen van de plaatselijke basisschool. Per klas een kunstwerk. Fantastisch, zulke projecten. Het maakt de wereld er een stuk gezelliger en kleurrijker op.
    De brug ligt er zeker mooi bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Enig, daar fiest een mens met plezier, zo zonnig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat is deze tunnel prachtig en sprankelend beschilderd. Ook een
    leuke stijl van schilderen heeft deze kunstenaar Henri Elbers.
    Meestal zijn die grauwe tunnels een beetje beangstigend, maar
    in dit soort tunnels daar fiets je fluitend doorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke schildering en zo fleurig. Daar wordt de dag vrolijk van. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen