vrijdag 19 april 2019

SPRING ... Crea 5219.

SPRING, LENTE en wanneer die begint dan beginnen ook weer de voorjaarsklassiekers. Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianchi, Milaan-San-Remo, Ronde van Vlaanderen ofwel Vlaanderens Mooiste.........enz.. Deze laatste reden wij in 2010 en dan niet de toeristische, maar dezelfde die door de profs wordt gereden, ja hoe verzin je het !! We kochten de routekaart van de drie lussen waaruit de ronde bestaat , het meisje bij de info zei al "maar mevrouw, die is heel zwaar hoor" maar ja, wij hadden dit als doel om onze vakantie mee te beginnen. We reden hem niet in een dag hoor, maar deden elke dag een lus. De drie lussen hadden op de kaart elk een andere kleur. De blauwe lus (80km) is de meest noordelijke. Je krijgt een aantal stevige kasseistroken onder de wielen geschoven waarvan de Molenberg en de Wolvenberg de moeilijkste waren. Maar allez  hè, het was onze trouwdag en 's-avonds hadden we een lekker etentje wel verdiend, toch ???  De dag erna reden we de groene lus (114km), het is de langste maar het weerbericht gaf aan dat het heel de dag zonnig zou zijn, dus ideaal !!! Weer hellingen, de Varentberg, het Foreest, Berendries, Valkenberg, Ten Bosse en uiteraard de Muur ( Geraardsbergen ). De Muur, waarvan ik had gedacht dat me dat niet zou lukken ( met z'n maximale stijging van 19.8 ) was héél zwaar maar toch gelukt. De oranje, derde en laatste lus (72km) was geen lange zware route, maar dit was de hel. Lood en loodzwaar, kasseien, het stijgingspercentage en de hitte. Nog nooit eerder hadden we in 'n beklimming van de fiets gemoeten, maar op de Paterberg (max. 20.3%) en de Koppenberg (max. 19.4%) haalden we het niet.  Bovendien was het voor C. extra moeilijk, want die had z'n zadelbrug gebroken en alle fietsenzaken die we onderweg zagen, waren i.v.m. de vakantie, gesloten. We zijn weer opgestapt en op het eind van de dag gaf onze teller 'n stand van 87.05km aan. Een geweldige ervaring om deze LENTE klassieker te hebben gereden.
 Toen we daags erna uit België vertrokken vroeg de mevrouw bij het tankstation, "was 't plaisant langs hier" ??
Jawel, dat was het !!! 

14 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie goed zeg. Echt super!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat hebben jullie een prestatie geleverd! Kasseien zijn al verschrikkelijk zwaar om over te fietsen maar dan ook nog die hellingen/heuvels met hun hoge percentages, petje af hoor! Ik neem maar aan dat jullie racefietsen hebben/hadden?
  Wat leuk die laatste twee zinnen :O)
  En ja de voorjaarsklassiekers luiden echt het lenteseizoen in, ik vind het altijd prachtig om naar te kijken en de stemmen van de commentatoren geven me dan altijd een lentegevoel, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Marjan, wij hadden en hebben geen racefietsen maar wel een goede fiets met versnellingen die je dan echt wel nodig hebt want er moest veel geschakeld worden.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook fietsplannen, maar als ik dit lees............ Klasse!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach Sjanne, wij hoeven geen tijd neer te zetten zoals de coureurs hè, of te wachten op de ravitaillering maar kunnen gelukkig ergens rustig koffie drinken met een lekker stuk gebak erbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'k Ben zwaar onder de indruk hiervan! Ik ben dan ook helemaal geen fietser... Grappig dat jullie zo je traditie hebben zodra het lente wordt. Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, arme billen ;) Maar wel ontzettend knap hoor, nee wij kijken het op tv hi hi
  Fijn paasweekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou van fietsen op het platte land ;-)
  Van mij ook respect hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toos,

  Een stelletje "keien" zijn jullie!
  Morgen de Amstel Gold Race.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen