zondag 21 mei 2017

Was Christo hier ?

Vorige week fietsten we langs deze ingepakte boom. Je zou bijna denken dat de inpakkunstenaar CHRISTO hier bezig was geweest. Nee, het waren SPINSELMOTTEN die de boom helemaal hadden ingepakt. De zon scheen erop en gaf de boom een zilveren glans. De spinsels zitten vol met duizenden rupsen die de boom helemaal kaal vreten. Het duurt maar een paar weken en dan is het weer voorbij, de rupsen gaan verpoppen en de vraat stopt. Voor de bomen is het niet schadelijk, die lopen later in het seizoen weer opnieuw uit. In juni/juli verschijnen de kleine twee centimeter grote vlinders. Ik weet niet of ze allemaal, vrijwel gelijktijdig, uitvliegen want dat zou wel heel spectaculair zijn en dat zou ik dan toch wel graag willen zien.

8 opmerkingen:

 1. ohhhh jee, toos, zou die struik niet dood gaan denk ik dan.... die spinselmot heeft de kunst wél heel goed afgekeken van christo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat het niet schadelijk is. Ziet er altijd zo erg uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou inderdaad wellens zo'n grote zwerm vlinders willen zien, lijkt me betoverend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat kan de natuur toch vreemde dingen laten zien, hè. Dat spinrag lijkt wel een beetje op de witte pluizenbollen die bij ons in de grove dennen zitten, waar de processierupsen op een gegeven moment uitkruipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja het ziet er in onze appelboom ook niet zo lekker uit, maar als we wachten, komt het vanzelf goed. ziet er alleen niet uit.
  Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, dat heb ik nog nooit gezien! Gelukkig is het niet schadelijk voor de boom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn vriendin noemt die bomen spookschepen. Die heeft overal een eigen woord voor (-: Bomen genoeg met dit soort motten erin maar die vlinders ben ik nergens tegengekomen...

  BeantwoordenVerwijderen