maandag 1 mei 2017

De slapelozen.

Vorige week gingen we eindelijk naar de tentoonstelling "The hour of the wolf" in het  MUSEUM JAN CUNEN. We waren het steeds al van plan maar wanneer een museum in de buurt is ben je snel genijgd om te zeggen, we lopen er wel een keer binnen en dan zou het zomaar te laat kunnen zijn. We hadden wel gewacht tot het wat slechter weer zou zijn en vorige week was dat voorspeld. Toch heeft het hier weinig geregend en hebben we heel wat kunnen fietsen maar toch nog even tijd vrijgemaakt voor het museum. In de voormalige slaapvertrekken van Villa Constance, de laat negentiende-eeuwse stadsvilla waarin het museum is gevestigd, presenteert LOTTA BLOKKER haar negen levensgrote bronzen sculpturen in verduisterde kamers. Vijf jaar werkte ze aan dit project en ze zijn prachtig. De rimpels in de gezichten, de handen, de voeten en ook de plooien in de kleding zijn zo mooi en bijna levensecht. Fascinerend ! In een film is te zien hoe ze aan het werk is en wanneer je erheen gaat zeker de moeite waard om daar even voor te gaan zitten. Nog te zien tot en met 28 mei.

6 opmerkingen:

 1. Ik las: de slapelozen en dacht: dat gaat over mij (-:
  Ongelofelijk dat Lotta vijf jaar aan die beelden gewerkt heeft. Haar hele ziel en zaligheid heeft ze er ingelegd met als gevolg een prachtig resultaat. Heel knap.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een toewijding! Als beelden van mensen goed gelukt zijn denk ik altijd dat ze zo op kunnen staan. Soms een beetje eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis dan weer de dekens (als koukleum) , maar dat toont niet ;-) Prachtig en inderdaad, wat een toewijding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah Lotta Blokker.. Ik zag een keer een tentoonstelling van haar in Berlijn. Was erg onder de indruk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toos,

  Goed dat het er toch van gekomen is om deze tentoonstelling te bezoeken, het is echt een bijzondere belevenis.
  Overigens nog proficiat.

  groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen