maandag 15 mei 2017

Picknick.

Ik houd van picknicken en dat had ik dus bedacht voor gisteren. Uiteraard wanneer het weer mee zou werken en dat geluk hadden we. Bij ons in de buurt, we wonen vlakbij natuurgebied Herperduin, is laatst "Speelbos Herperduin Da's leuk" geopend. Leerlingen van verschillende basisscholen hebben de toegangspoorten ontworpen en leerlingen van het Hooghuis, locatie de Singel, hebben de poorten gebouwd. Het is een natuurlijk speelbos en er staan verschillende objecten om op te zitten, schommelen, klimmen en om onderdoor te kruipen. Men kan ook met water in de weer maar het mooiste is De Das die een hoogte heeft van 6 meter, een totale lengte van 33 meter en een breedte van 23 meter. De kop van de Das heeft een toren waarin je op verschillende manieren  naar boven kunt klimmen  met net, ladder of via een wand. Daar heb je een prachtig uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Deze heeft verder klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, glijpalen en ook rustplekken om even op adem te komen. Echt een heel leuk toestel. Maar we begonnen eerst met koffie en wat lekkers erbij om daarna een stuk te gaan wandelen en een plek te zoeken voor de picknick. Die plek vonden we bij een ven en geloof het of niet maar de kleinkinderen hebben nog gezwommen. Eerst liepen ze met opgerolde broekspijpen maar al snel waren de kleren nat en zwommen ze in hun onderbroek. De kleren hingen in de bomen om te drogen. Gisteren was het druk op, in, onder en rondom de Das maar de foto die we namen was niet gelukt en daarom zijn we er vandaag nog even naar toe gefietst want ik vond wel dat hij hierbij moest.


8 opmerkingen:

 1. Leuk, zo'n uitje met het hele gezin en mazzel dat jullie mooi weer hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohhh geweldig Toos, ik ben ook een zware fan van picknicken:-) zo gezellig altijd, liefst met iemand die ook van eten houdt, iets gezelliger bestaat niet :-)
  gisteren hebben de hondjes gezwommen in de maas, die hadden veel schik
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je dit ziet zou je toch zo weer kind willen zijn en daar lekker rond gaan sjouwen; op alle klimdingen klauteren, in het water spetteren en noem maar op!
  Daarna smaakt zo'n picknick vast nog lekkerder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was er perfect weer voor. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig spelmateriaal op de speelplekken van tegenwoordig. Als ik nog denk aan alle ontzettend gevaarlijke ijzeren tuigen waar wij mee aan de gang moesten vroeger.. dat er toen niet meer vreselijke ongelukken gebeurden is niet te begrijpen.Een perfecte familiepicknickplek lijkt me dat daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, dat lijkt me als volwassene ook leuk om te doen! Lees als een heel gezellige dag met elkaar. Eentje om in te lijsten.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen